Ludzie wróciłam z Egiptu!
Było wprost super!
Byłam w Kairze, piramidy w Gizie niedaleko Kairu trzeba zobaczyc (to jeden z cudów starożytnego świata!
Ale Luksor jest piękniejszy! Świątynia w Karnaku jako największa świątynia Amona wprost mnie zachwyciła! Widok ogromnej liczby sfinksów z głowami byków jest niezapomniany!
Oczywiście byłam też w Dolinie Królów (szkoda, że tylko mogłam byc w 3 grobowcach!)
Ale widok wprost przecudny, szkoda, że tam nie można robic zdjęc!
Zwiedzałam także świątynię królowej Hapszetsut gdzie po dziś dzień pracują Polacy!
Było cudnie!
Obok zwiedzania była także zabawa (Hurghada nocą, dyskoteki i picie!)
Ponadto zaliczyłam nurkowanie wśród raf koralowych najpierw tylko w płetwach, w masce i z rurką, a następnie już profesjonalne nurkowanie z butlą tlenową, było super! Podwodne widoki wprost wspaniałe! jest co tam podziwiac!
Oczywiście byłam na safari, jeździłam po pustyni małym pojazdem i jak należy na wielbłądzie!
Odwiedziłam wioskę beduinów na pustyni i widziałam niesamowity nagły zachód słońca! Faktycznie ciemności egipskie istnieją!
Wspomnienia niezapomniane i uwiecznione na zdjęciach!
Pozdrawiam wszystkich, którym kończą się ferie i oczywiście tych którym ferie dopiero zaczynają się!
Mój powrót z ciepła do naszej zimy był sporym szokiem termicznym, jeszcze nie mogę poradzic sobie z tą białą, śnieżną pustynią, gdzie jest ciepło? Kiedy wreszcie będzie lato?
Oby wytrwac najpierw do wiosny, a później do lata, pozdrawiam!
_________________ Umiesz liczyć, to licz w życiu tylko na siebie!
Ataegina, kłopoty ze zdrowiem nas najczęściej w ferie i wakacje dopadają.
W innym terminie chyba z braku czasu dają nam spokój.
Zdrówka życzę.
Poniedziałkowe i feryjne uśmiechy wysyłam
Wiek: 16 Dołączyła: 21 Sie 2008 Posty: 307 Skąd: lubelskie
Post nr 1581, Wysłany: 2010-02-17, 23:55
Trzeci dzień ferii
Walentynki były nadzwyczaj udane Dostałam całą masę kartek Dobrze wiedzieć, że ktoś gdzieś mnie kocha
Uśmiechy dla Pań i Panów Nauczycieli oraz koleżanek i kolegów
_________________ "Nie pluj do wody... kiedyś będziesz musiał się z niej napić..."
Katja
"Idź do przodu, nie do tyłu. Patrz w górę, nie w dół."
Misia Z.
Teraz już mogę się uśmiechnąć nadrobiłam zaległości w czytaniu postów przy okazji zrobiłam trochę porządków ależ ten czas leci dwie godzinki tak szybko zleciały
Zaczynają się zajęcia na uczelni. Uśmiecham się, bo za parę miesięcy znowu wolne
_________________ "A teraz weźmy taką statystykę [..] zakładając, że państwa razem ze mną jest sto [..] a ja nie mam jednej nogi, to statystycznie [..] każdy z państwa ma po 1,99 nogi [...] jak cena w Biedronce."
_________________ "A teraz weźmy taką statystykę [..] zakładając, że państwa razem ze mną jest sto [..] a ja nie mam jednej nogi, to statystycznie [..] każdy z państwa ma po 1,99 nogi [...] jak cena w Biedronce."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum