Post nr 1, Wysłany: 2011-07-02, 15:30 Wyjazd na kolonie
Witam!
Niedługo wyjeżdżam na kolonię, czy moglibyście udzielić mi jakiś rad, wskazówek odnośnie co mam zabrać, jak sobie poradzić z dziećmi (będę opikunką grupy z SP). Bardzo zależy mi na takich radach, ponieważ jest to mój pierwszy wyjazd i zaczynam sie stresować.
Dużo humoru i dobrego nastawienia A poza tym ubezpieczenie OC .To takie moje pierwsze rady.
No i dobrą pogodę też weź.Słyszałam,ze w Polsce pada i zimno.U mnie zima teraz, to musi być zimno, ale jest całkiem znośnie.
Pozdrawiam
tecumseh
Przedmiot nauczania: Język niemiecki
Wiek: 29 Dołączył: 13 Mar 2011 Posty: 48 Skąd: podkarpackie
Post nr 3, Wysłany: 2011-07-08, 18:25
Hm, nie stresuj sie teraz, stresować się będziesz w trakcie:)
A poważniej, to dowiedz się, jaki program, czy ty masz przygotowywać jakieś zabawy/zajęcia itd
Przygotuj się, że jesteś do dyspozycji 24 na dobę:) i że dzieciaki mają bardzo dziwne i różne problemy.
Acz ogólnie fajna sprawa, ja raz byłem tłumaczem na wyjeździe dla młodziezy w wieku 14-18 lat, ale poza tłumaczeniem musiałem się też zajmować sprawami wychowawczymi, bo wychowawcy nie znali niemieckiego.
Ogólnie fajna przygoda, ale roboty dużo .
Niestety przed 3 laty wyjazd jako wychowawca z grupą do Chorwacji mi nie wyszedł z własnej głupoty w sumie.
Takich rad może być całe mnóstwo,ale pamiętaj głównie o tym,aby nie tracić optymizmu i mieć oczy dookoła głowy,gdyż jako kierownik wycieczki lub kolonii-nie wiem czy nim akurat jesteś, to odpowiadasz za całokształt. A gdzie jedziecie? Bo my w Białym Dunajcu również organizujemy kolonie dla dzieci i młodzieży.
Bernadeta_eu, bardzo proszę nie robić kryptoreklamy na forum.
Owszem, adres strony można zamieścić w dziale ze stronami, ale dodawanie jego w podpisie pod każdym postem nie jest wskazane.
Bernadeta_eu, bardzo proszę nie robić kryptoreklamy na forum.
Owszem, adres strony można zamieścić w dziale ze stronami, ale dodawanie jego w podpisie pod każdym postem nie jest wskazane.
No to mnie rozbawiłyście w ten deszczowy dzień.
Może trochę robi, ale to zupełnie inny rodzaj.
Nie reklamuje przecież własnej firmy w celu zdobycia rynku.
Ale faktycznie. Należałoby zlikwidować te reklamowe linki w podpisach.
Ale przecież posty @justyny są prawdziwe, a nie promocyjne. Ja tam nie widzę kryptoreklamy. W sygnaturce również, choć nijak się ona ma do tematyki forum.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum