[student]Pauliczka
Przedmiot nauczania: Język niemiecki
Wiek: 27 Dołączyła: 29 Cze 2010 Posty: 2 Skąd: wielkopolskie
Post nr 3, Wysłany: 2010-07-29, 21:32
Często nie potrafimy "wczuć" się w sytuacje jakieś osoby i nie potrafimy dostrzec życia z innej perspektywy niż nasza, ponieważ nie mamy do czynienia z "odmiennymi" ludźmi. A tu stworzono taką możliwość. Najczęściej negujemy coś, gdy tego nie znamy. Tylko nie wiem, czy sama odważyłabym się wypożyczyć taką "książkę".
Tylko nie wiem, czy sama odważyłabym się wypożyczyć taką "książkę".
Zabrzmiało, jak gdyby w tej "bibliotece" były tylko książki pt. "Sodomia - moje hobby" albo "Zarżnąłem go piłą łańcuchową".
Boisz się rozmawiać z ludźmi?
[student]Pauliczka
Przedmiot nauczania: Język niemiecki
Wiek: 27 Dołączyła: 29 Cze 2010 Posty: 2 Skąd: wielkopolskie
Post nr 5, Wysłany: 2010-07-30, 15:19
Nie to miałam na myśli. Chodziło mi o to, że nie wiem, czy była bym w stanie "walić z gruber rury", czyli tak bezpośrednio, bez skrępowania, zadawać pytania. Chociaż wiem, że po to ci ludzie tam są.
Jak dla mnie genialne. Dodatkową przewagą nad książką w formie tradycyjnej, jest możliwość wyjścia ponad to, co autor zadrukował. Ale pewnie na początku też bym się czuł lekko stremowany.
_________________ "A teraz weźmy taką statystykę [..] zakładając, że państwa razem ze mną jest sto [..] a ja nie mam jednej nogi, to statystycznie [..] każdy z państwa ma po 1,99 nogi [...] jak cena w Biedronce."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum