reklamy

miejsce na wszelkie zażalenia, uwagi, propozycje dotyczące forum

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

Awatar użytkownika
vuem
Posty: 4148
Rejestracja: 2009-06-18, 20:30
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Język angielski
Lokalizacja: podkarpackie

Re: reklamy

Postautor: vuem » 2010-03-23, 06:50

Piszę tu, bo ... nie mogę założyć nowego tematu, zniknął link do tej funkcji.

Podobnie jak i cała tabela, w której forum się do tej pory mieściło.

Widzę porozwalane "drzewko" pokoi i tematów.

Dzieje się tak mi tylko w Mozilli, Internet Explorer widzi forum "normalnie", jakaś aktualizacja, czy nowa wersja się ostatnio pojawiła chyba, może to od tego?

Ma tu ktoś firefoxa?

Awatar użytkownika
wulina
Posty: 119
Rejestracja: 2008-12-10, 12:21
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Język polski
Lokalizacja: mazowieckie

Re: reklamy

Postautor: wulina » 2010-03-23, 08:09

u mnie też...

Awatar użytkownika
vuem
Posty: 4148
Rejestracja: 2009-06-18, 20:30
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Język angielski
Lokalizacja: podkarpackie

Re: reklamy

Postautor: vuem » 2010-03-23, 14:38

Już OK, prawdopodobnie przy blokowaniu jakichś reklam w adblock plusie zablokowałem coś poza nimi;)

Dzięki:)

PS. Co ciekawe, w przeciwieństwie do innych stron, czy for, tylko tu po uruchomieniu opcji "włącz blokowanie na ...stronie" znika mi układ graficzny forum, podobne to do blokowania obrazów w mailach.

Awatar użytkownika
haLayla
Posty: 3779
Rejestracja: 2008-08-24, 00:28
Kto: uczeń
Przedmiot: Inne
Lokalizacja: małopolskie

Re: reklamy

Postautor: haLayla » 2010-03-23, 16:05

Ja mam zablokowane wszystkie reklamy. Forum działa mi poprawnie. Korzystam z najnowszej wersji firefoxa i adblocka plus.
<3

Awatar użytkownika
vuem
Posty: 4148
Rejestracja: 2009-06-18, 20:30
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Język angielski
Lokalizacja: podkarpackie

Re: reklamy

Postautor: vuem » 2010-03-23, 20:25

Ja robię to samo dokładnie, w większości miejsc, gdzie bywam, adblock jest uruchomiony i opcja "włącz..." jest wybrana.

Natomiast tu muszę ja wyłączyć, bo inaczej forum mi się rozjeżdża.

Awatar użytkownika
malgala
Posty: 8182
Rejestracja: 2007-07-30, 18:50
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Matematyka
Lokalizacja: łódzkie

Re: reklamy

Postautor: malgala » 2010-03-23, 20:40

Moje też się rozjechało i musiałam wyłączyć.
Teraz tych zielonych podlinkowanych słów nie ma.
vuem, a jak u Ciebie?

Awatar użytkownika
vuem
Posty: 4148
Rejestracja: 2009-06-18, 20:30
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Język angielski
Lokalizacja: podkarpackie

Re: reklamy

Postautor: vuem » 2010-03-24, 06:49

Nie widzę ich jak i Ty.

Awatar użytkownika
agadanuta
Posty: 309
Rejestracja: 2008-04-12, 16:15
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Język polski
Lokalizacja: świętokrzyskie

Re: reklamy

Postautor: agadanuta » 2010-03-24, 21:37

Ja nic nie robiłam, nic nie mam blokowanego, i też ich od dziś nie widzę.

Awatar użytkownika
vuem
Posty: 4148
Rejestracja: 2009-06-18, 20:30
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Język angielski
Lokalizacja: podkarpackie

Re: reklamy

Postautor: vuem » 2010-03-25, 06:51

Chyba doszedłem do ładu z tym bajzlem, zablokowałem jakieś elementy graficzne forum razem z reklamami;)

Awatar użytkownika
linczerka
Posty: 4434
Rejestracja: 2011-11-04, 19:49
Kto: nauczyciel
Lokalizacja: Polska

Re: reklamy

Postautor: linczerka » 2012-09-10, 23:17

vuem pisze:zablokowałem jakieś elementy graficzne forum razem z reklamami;)

Jak to zrobiłeś? Normalnie reklamy doprowadzą mnie do szału. To już u mnie reklamiska.
Trzeba umieć iść słoneczną stroną życia

Awatar użytkownika
vuem
Posty: 4148
Rejestracja: 2009-06-18, 20:30
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Język angielski
Lokalizacja: podkarpackie

Re: reklamy

Postautor: vuem » 2012-09-11, 07:30


Awatar użytkownika
linczerka
Posty: 4434
Rejestracja: 2011-11-04, 19:49
Kto: nauczyciel
Lokalizacja: Polska

Re: reklamy

Postautor: linczerka » 2012-09-11, 15:25

Dzięki, zaraz spróbuję.
Trzeba umieć iść słoneczną stroną życia

Awatar użytkownika
linczerka
Posty: 4434
Rejestracja: 2011-11-04, 19:49
Kto: nauczyciel
Lokalizacja: Polska

Re: reklamy

Postautor: linczerka » 2012-09-11, 20:12

vuem, ten pierwszy link nie jest trefny?
Trzeba umieć iść słoneczną stroną życia

Awatar użytkownika
vuem
Posty: 4148
Rejestracja: 2009-06-18, 20:30
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Język angielski
Lokalizacja: podkarpackie

Re: reklamy

Postautor: vuem » 2012-09-11, 21:34

U mnie nie ma żadnych alertów, to jest oficjalna zdaje się strona.

Do tej samej strony prowadzisz link stąd:

http://www.mozilla.org/pl/firefox/new/

Inaczej możesz wejść w menu przeglądarki Firefox - lewy górny róg, rozwijasz, klikasz "dodatki", jesteś w sekcji "pobierz dodatki", wyszukujesz adblock i instalujesz. Zdaje się, że zażąda ponownego uruchomienia przeglądarki (nie komputera).

Awatar użytkownika
linczerka
Posty: 4434
Rejestracja: 2011-11-04, 19:49
Kto: nauczyciel
Lokalizacja: Polska

Re: reklamy

Postautor: linczerka » 2012-09-11, 21:46

"Niebezpieczne oprogramowanie może uszkodzić dane w komputerze lub spowodować naruszenie prywatności użytkownika". Autor niezweryfikowany.
Dodam, że kiedyś zlekceważyłam takie samo ostrzeżenie i komputer kosztował mnie grubo ponad 4 stówy.
Trzeba umieć iść słoneczną stroną życia


Wróć do „Uwagi o forum”