[3.0.7] Druk Świadectw - nowa wersja

uwagi, propozycje, pytania dotyczące programu Druk Świadectw
kjakackices
Posty: 16
Rejestracja: 2012-05-09, 12:15
Lokalizacja: mazowieckie

[3.0.7] Druk Świadectw - nowa wersja

Postautor: kjakackices » 2013-06-18, 12:21

Witam,

jesteśmy bardzo pozytywnie zaskoczeni zainteresowaniem programem i wykazaną inicjatywą ze strony użytkowników. Nie mieliśmy w planach aktualizacji Druku Świadectw, ale w związku z zaistniałą sytuacją wdrożyliśmy poprawki przygotowane przez użytkowników i nowe wzory świadectw do aplikacji.

Zaktualizowana została wersja programu Druk Świadectw 3.0 do wersji 3.0.7.

Zapraszamy do aktualizacji programu!

Program do pobrania jest dostępny pod tym adresem:

http://www.45minut.pl/ds/DrukSwiadectw3.0.7.exe

anetek27
Posty: 2
Rejestracja: 2013-06-18, 18:08
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Geografia
Lokalizacja: małopolskie

druk świadectw o numerze MEN-I/27a/2

Postautor: anetek27 » 2013-06-18, 18:17

Witam
Czy byłaby możliwość uaktualnienia programu o wzór świadectwa MEN-I/27a/2 jest to świadectwo do klasy pierwszej technikum w roku 2012/2013.
Serdecznie dziękuje

zp07
Posty: 7
Rejestracja: 2012-06-22, 12:57
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Zajęcia zintegrowane
Lokalizacja: kujawsko-pomorskie

Re: [3.0.7] Druk Świadectw - nowa wersja

Postautor: zp07 » 2013-06-19, 21:39

Witam.
W nowszej wersji programu 3.0.5 i najnowszej 3.0.7 - dla klas 1-3 podstawówki, mam możliwość wpisania tylko sześciu linii z zachowania oraz 11 linii z zajęć edukacyjnych, jedna linia zostaje wolna, a w poprzedniej wersji 3.0.2 można było wpisać 7 i 12. Dlaczego ?.
Pozdr...

jacz27
Posty: 6
Rejestracja: 2010-01-19, 13:27
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Informatyka
Lokalizacja: pomorskie

Re: [3.0.7] Druk Świadectw - nowa wersja

Postautor: jacz27 » 2013-06-19, 22:28

Witam.
Dzisiaj dołączyłem łatkę świadectwa do 1 klasy technikum.
Całość do pobrania na forum poprzedniej wersji 3.0.5
Pozdrawiam.

waldas
Posty: 6
Rejestracja: 2009-11-20, 15:52
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Fizyka
Lokalizacja: kujawsko-pomorskie

Re: [3.0.7] Druk Świadectw - nowa wersja

Postautor: waldas » 2013-06-19, 23:12

Czy jest możliwość zwiększenia czcionki do np.24(obecnie max 18)

waldas
Posty: 6
Rejestracja: 2009-11-20, 15:52
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Fizyka
Lokalizacja: kujawsko-pomorskie

Re: [3.0.7] Druk Świadectw - nowa wersja

Postautor: waldas » 2013-06-19, 23:13

Czy jest możliwość zwiększenia czcionki do np.24(obecnie max 18)

waldas
Posty: 6
Rejestracja: 2009-11-20, 15:52
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Fizyka
Lokalizacja: kujawsko-pomorskie

Re: [3.0.7] Druk Świadectw - nowa wersja

Postautor: waldas » 2013-06-19, 23:15

Czy jest możliwość zwiększenia czcionki do np.24(obecnie max 18) w polu nazwisko i imię

mmisztal54@gmail.com
Posty: 2
Rejestracja: 2013-05-29, 14:38
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Informatyka, Technika
Lokalizacja: małopolskie

Re: [3.0.7] Druk Świadectw - nowa wersja

Postautor: mmisztal54@gmail.com » 2013-06-20, 23:08

Witam.

Mam pytanie. W jaki sposób włączyć w programie 3.0.5 i najnowszej jego wersji 3.0.7 możliwość justowania tekstu przy pisaniu świadectw w klasach 1-3 SP oraz czy istnieje opcja automatycznego łamania tekstu w ocenie opisowej?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Andulencja
Posty: 915
Rejestracja: 2008-08-13, 20:21
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Język angielski
Lokalizacja: lubelskie

Re: [3.0.7] Druk Świadectw - nowa wersja

Postautor: Andulencja » 2013-06-21, 00:44

Czy jest określona czcionka, którą powinno być wypisane świadectwo?

zp07
Posty: 7
Rejestracja: 2012-06-22, 12:57
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Zajęcia zintegrowane
Lokalizacja: kujawsko-pomorskie

Re: [3.0.7] Druk Świadectw - nowa wersja

Postautor: zp07 » 2013-06-21, 11:54

mmisztal54@gmail.com pisze:Witam.

Mam pytanie. W jaki sposób włączyć w programie 3.0.5 i najnowszej jego wersji 3.0.7 możliwość justowania tekstu przy pisaniu świadectw w klasach 1-3 SP oraz czy istnieje opcja automatycznego łamania tekstu w ocenie opisowej?

Pozdrawiam

Witam.
Myślę, że w programie opcji justowania to nie ma. Ja radzę sobie w ten sposób, że najpierw tworzę ocenę opisowa w Wordzie, wpisuję lub wklejam. Prawy tabulator w WORD ustawiam na 13,75 i to jest długość linijki na świadectwie. Potem już normalnie wpisuję tekst, a później każdą linijkę po kolei kopiuję i wstawiam do świadectwa, bo inaczej chyba nie można. Wyjątkiem jest pierwsza linijka, która jest krótsza. Nie wiem czy jest lepszy sposób.
Pozdr....
ZP


Wróć do „Program Druk Świadectw”

cron