Postautor: Kropeczka » 2009-01-05, 00:13
Witam, dzięki wszystkim, którzy podali różne tytuły książki dla Anniki, również z nich korzystam. Ja również mam problem yz dyscypliną, ale staram się z tym walczyć, wprowadzam różne metody i mam nadzieję, że wreszcie się z nimi uda, bo w końcu w innych klasach jest ok, a te dwie to wyjątkowo trudne klasy, co i tak nie jest usprawiedliwieniem, odpoczęłam psychicznie przez święta i mam zamiar jutro zacząć prace pełna energii z podniesioną głową, zdaje sobie sprawę, że może nie być łatwo ,ale staram się z tym walczyć i nie zrażam się tymi porażkami, mam nadzieję, że po roku będę pewna czy sobie poradziłam czy nie.. Anniko, dziwi mnie, fakt, dlaczego nie chcesz probować wprowadzać zasad itd? Wydaje mi się, że chyba jednak nie lubisz tej pracy, rozumiem, że jesteś młoda i masz problemy z dyscypliną, ale dlaczego z tym nie walczysz?? znam wielu nauczycieli, którzy na początku mieli problemy, a teraz już nie, oczywiście są wyjątki, które mają ten problem cały czas. Moim zdaniem, to powinnaś zacząć od siebie, poćwiczyć swoją pewność siebie, bo chyba jest jej mało, jeśli nie masz siły walczyć o autorytet, wprowadzać zasad itd. Może masz jakieś osobiste problemy, które przerastają Cię, a może jesteś nieśmiała, ale znam dziewczynę, która jest nieśmiała, a pracuje w szkole i tam jest pełna energii, bo wie, że w przeciwnym razie, weszli by jej na głowę, jej start był również trudny, ale poradziła sobie, ale pracowała nad tym rok, to dla mnie przykład na to ,że czasem jest możliwe, by to zmienić. Zastanów się nad tym, może potrafiłabyś przełamać swoją nieśmiałość? jeśli jednak naprawdę tak męczy Cię ta praca, to zmień ją, szkoda zdrowia. Czekam na informacje od Ciebie, daj znać jak sobie radzisz po świętach? życzę odwagi i powodzenia!