Jak wyeliminować telefony komórkowe?

o tym jakie są, jak sobie z nimi radzić, jak wychowywać bez porażek

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

Awatar użytkownika
haLayla
Kto: uczeń
Przedmiot: Inne

Re: Jak wyeliminować telefony komórkowe?

Postautor: haLayla » 2011-05-16, 19:31

Adriannn pisze:W porównaniu z niektórymi belframi z kilkudziesięcioletnim stażem radzę sobie perfekcyjnie i wiem o tym :).

Jeżeli używanie telefonów komórkowych na zajęciach i używanie słów wulgarnych to norma, to radzisz sobie wprost perfekcyjnie.
<3

Awatar użytkownika
ann
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Historia, Geografia, Informatyka, ...

Postautor: ann » 2011-05-16, 21:33

vuem pisze:
ann pisze:A czego nie rozumiesz? Przecież w każdej szkole uczniowie wyzywają nauczycieli i nic nie robią :roll:
Do takich uogólnień to się już powoli przyzwyczajam...nie rozumiem Adrianna, który najpierw sygnalizuje poważne problemy, a potem przekonuje, że świetnie sobie radzi. :wink:

Ja wiem czego nie rozumiesz - a to powyżej miało być ironią ;)
Prywatnie żyję tak, jak każdy:
Jem, piję, sypiam, patrzę w gwiazdy

Awatar użytkownika
vuem
Przedmiot: Język angielski

Postautor: vuem » 2011-05-16, 21:49

Adriannn pisze:wmawiajcie mi dalej, poczujcie się lepiej ;) . W porównaniu z niektórymi belframi z kilkudziesięcioletnim stażem radzę sobie perfekcyjnie i wiem o tym

I cieszy mnie to, tak trzymaj, tylko nie rozumiem czemu masz problem.

Skoro świetnie radzisz sobie z uczniami, również w kwestii dyscypliny, to czemu nie możesz poradzić sobie z telefonami?
Piszesz, że atmosfera świetna, przychodzą do Ciebie z problemami, a równolegle jakie to metody nie działają i nie jesteś wstanie wyplenić tego nawyku.
Najpierw piszesz o chamstwie, wyzywaniu nauczycieli, a potem, że z dyscypliną sobie radzisz.

To nie kwestia wmawiani Ci czegokolwiek.

To kwestia Twojego niezrozumiałego stylu wypowiedzi, czy sposobu opisywania problemu...

Adriannn
Przedmiot: Język angielski

Postautor: Adriannn » 2011-05-16, 22:34

Ja nie piszę przecież o 100% populacji uczniów. W każdej klasie jest banda chamów, albo jakiś pojedynczy uczeń, para uczniów, która wszystkim gra na nosie.

Co do telefonów, jak już mówiłem, nie jestem sam jeden w mocy wyplenić tego zjawiska, jeśli dyrekcja ma to gdzieś a inni nauczyciele przymykają oko.

Wróć do „Problemy dydaktyczno-wychowawcze”