O popatrz, to może ja mam jakieś halucyny, a może u ciebie jakiś problem ze wzrokiem?koma pisze:Znów czytasz to, czego nie napisano...

W każdym razie zwróć uwagę na emotki. Nie traktuję tego śmiertelnie poważnie. I mam nadzieję, że Ty też.
Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
O popatrz, to może ja mam jakieś halucyny, a może u ciebie jakiś problem ze wzrokiem?koma pisze:Znów czytasz to, czego nie napisano...
edzia pisze:W każdym razie zwróć uwagę na emotki.
edzia pisze:Vuem mnie rozlicza i rozlicza.
koma pisze:Chyba raczej napisałam, że w ogóle jestem przeciwna wystawianiu oceny zachowania.
Tu nie można oceniać zero - jedynkowo.
Jak sumować + i -???
vuem pisze:Naszym zadaniem jest również wsparcie procesu wychowania, nie tylko "wykłady z przedmiotu". Naszym zadaniem jest odpowiednie stymulowanie zachowań pożądanych i pozbywanie się tych niewłaściwych.
koma pisze:To oczywiste, ale jest różnica między ocenianiem, a wystawianiem oceny wg pięciostopniowej skali ocen.
Przecież można ocenić opisowo.
koma pisze:Ja - stary nauczyciel - często głupieję, gdy mam wystawić stopień z zachowania.
koma pisze:Wg mnie nie powinno się nagradzać za normę - za ukłon, właściwe zachowanie na lekcji, kulturę bycia, odrabianie zadań...
vuem pisze:Tylko jak Ty, Komo, możesz sugerować opisowy system oceniania zachowania, skoro jesteś ocenianiu zachowania przeciwna?
vuem pisze:Chyba żartujesz. "Stary nauczyciel", a ma z tym problem
vuem pisze:Ja nagradzam za coś, co ludzi wyróżnia, w pozytywny sposób oczywiście.
Nie każda ocena jest nagrodą.
Choć, z drugiej strony, w przypadkach niektórych uczniów nagrodzenie takich "normalnych zachowań" jest wskazane i przydatne, przynajmniej doraźnie.
I mnie to z wiekiem dopadakoma pisze:Ja - stary nauczyciel - często głupieję, gdy mam wystawić stopień z zachowania.
koma pisze:Przydział punktów wg czego??
koma pisze:Kto ma prawo twierdzić, że agresja słowna jest lżejsza od czynnej? Lub wsparcie finansowe cięższe od wsparcia duchowego?? Albo odwrotnie?
koma pisze:Waży się jak w średniowiecznym przedpieklu te uczynki, waży...
koma pisze:I wychodzi ocena - Średnia ważona??
vuem pisze:Ale kto tak niby twierdzi?
vuem pisze:Twój WSO nakazuje Ci stawiać ocenę będącą średnią punktów?
koma pisze:System punktowy.
koma pisze:Na szczęście nie mam systemu punktowego, o którym jest rozmowa.
vuem pisze:Może popełniasz ten sam błąd, co "krytycy gender"? Krytykujesz wyobrażenie, a nie istniejący stan rzeczy?
vuem pisze:A w której szkole istnieje regulamin pod taką nazwą?
vuem pisze:Przeczytaj WSO
koma pisze:vuem...jeżeli ja się wypowiadam, to wiem o czym.
koma pisze:Nie wiem, w której - przecież może byc inna nazwa...
koma pisze:Czyje???
Chyba jednak krytykujesz wyobrażenie.
koma pisze:Wypowiadam się na temat KONKRETU
vuem pisze:Nie piszesz o konkretnych wadach konkretnego regulaminu,