Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
kolin pisze:mnie zastanawia to czy spełnię się w roli wychowawcy będąc tylko 2 razy w szkole.
kolin pisze:Po ochłonięciu dochodzę do wniosku, że będzie to dla mnie nowe wyzwanie, doświadczenie.
lieblingin pisze:jakie macie wrazenia po pierwszych dniach?
vuem pisze:Ta koleżanka to chyba ja.
Beatrix24 pisze:Jeden chłopiec miał nawet komórkę. Spytałam się po co mu ona a on na to że plan w niej zapisuję Paranoja z tymi dzieciakami Od razu skonfiskowałam
miwues pisze:iTulka napisał/a:
z przekroczenia uprawnień
Z czego?!
miwues pisze:Ale Ty napisałaś tak, jakby to było ryzykowne prawnie, a ja straszenia nauczycieli nie lubię.
iTulka pisze:Ale spryciarzTylko nie wiem czy to dobrze od razu konfiskować... Lepiej chyba najpierw poprosić, by schował, a dopiero potem zabrać, jak nie usłucha. Wiesz, żeby później nie tłumaczyć się rodzicom z przekroczenia uprawnień.
Beatrix24 pisze:Oczywiście zaraz po spotkaniu oddałam mu telefon zastrzegając że nie może jej używać na żadnych zajęciach. Mam nadzieję, że chociaż to dobrze zrobiłam
Teraz to już zna twoje zasady, więc możesz od razu śmiało przystępować do działania.
malgala pisze:Obie rzeczy zrobiłaś bardzo dobrze.
malgala pisze:Powiem więcej, coś mi się wydaje, że masz to , co w naszym zawodzie jest bardzo ważne - tak zwaną intuicję pedagogiczną. Bo nie uwierzę w to, że nad "konfiskatą" i nad oddaniem z jednoczesnym podaniem warunków posiadania komórki kilka minut się zastanawiałaś
BlondeSwan pisze:Co to jest intuicja pedagogiczna?
No zrobiłam co mi serce i umysł podpowiadał.