staz na mianowanego na zastepstwie

rady, wskazówki, wymiana doświadczeń

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

kasia_k1
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Język angielski

staz na mianowanego na zastepstwie

Postautor: kasia_k1 » 2012-08-30, 02:42

witam, jestem nauczycielem kontraktowym. w zwiazku z likwidacja placowki przerwalam staz na mianowanego i musze zaczac go od nowa. od wrzesnia bede zatrudniona na czas okreslony w zastepstwie za pania na macierzynskim. czy moge rozpoczac staz na mianowanie jesli zakoncze prace np w kwietniu? czy dyrekcja moze wystawic mi ocene za staz za okres kilku miesiecy? byc moze nauczycielka nie wroci do konca roku wiec bylby to wtedy dluzszy okres

hanamat
Przedmiot: Zajęcia zintegrowane

Re: staz na mianowanego na zastepstwie

Postautor: hanamat » 2012-08-30, 05:49

Stażu nie musisz przerywać, możesz go kontynuować...napisz aneks do PRZ i poproś dyrektora poprzedniej placowki o cząstkową ocenę za okres odbytego stażu i stosowne zaświadczenie.

kasia_k1

Postautor: kasia_k1 » 2012-08-31, 00:23

ale placowka juz nie istnieje niestety a oceny czastkowej nie mam .poza tym mialam rok przerwy wiec chyba musze zaczac na nowo. no tylko nie wiem czy dyrekcja z tej szkoly moze wystawic mi ocene czastkowa za kilka miesiecy :?

Awatar użytkownika
Basiek70
Przedmiot: Inne

Postautor: Basiek70 » 2012-09-05, 22:55

z całego roku na pewno
"Nigdy nie rezygnuj z tego, co naprawdę chcesz robić.
Człowiek z wielkimi ambicjami i marzeniami jest silniejszy od tego,
który jest tylko realistą."

Yoka

Postautor: Yoka » 2012-09-06, 13:01

jeśli rozpoczniesz staż, a pani ktorą zastępujesz wróci, to obojętnie za ile miesięcy, składasz sprawozdanie i dyrekcja na jego podstawie wystawia Ci cząstkową ocenę. Bez tego nie można kontynuować stażu w innej placówce.

Problem raczej jest z tym, że pomiędzy datą zakończenia jednej umowy a rozpoczęciem umowy w innej placówce nie może minąć więcej nić 3 m-ce w kontynuacji stażu wg KN, a więc jeśli w kwietniu zastępstwo Ci się skończy, a Ty podejmiesz pracę dopiero we wrześniu, to i tak staż Ci przepadnie i trzeba będzie zaczynać od nowa. No ale skoro nie wiesz, kiedy ta pani wróci, to może uda Ci się dociągnąć to zastępswto do końca czerwca, a wtedy od września możesz kontynuować z wydłużeniem stażu o przerwę w zatrudnieniu.

Wróć do „Awans zawodowy nauczyciela”