Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
malwa pisze:malfi pisze:Mam prośbę. Czy ktoś mógłby z grubsza napisać, jakie są różnice z rozporządzeniach w sprawie stopni awansu z 2004,2007 i 2013 r. Nie mam już siły tego wszystkiego czytać.
Ja myślę, że chyba nie trzeba i kierowałabym się tylko tym z marca 2013. Też wkrótce zdaję i wiem, że nic już nie wiem...
Melizabeth pisze: To już jutro, a mi ze stresu wylatują z głowy takie oczywistości jak prawa i obowiązki ucznia i nauczyciela,, kompetencje RP itp. Znaczy, opisywać mogę, ale nie tak dokładnie jak w ustawach, rozporządzeniu czy KN. )
kitek2013 pisze:Ja żadnej szajby nie mam, ide calkiem na spokojnie i nawet nie wkuwam nic, poniewaz zeby nie zdac mianowania to już trzeba byc calkowitym leserem.
ludzka_istota pisze:Pytania miałam banalne:
lekcje wychowawcze- jak planuję?
Kiedy się zaczyna i kończy rok szkolny?
Co to jest WSO i PSO?
Jak zachęcam dzieci do czytania lektur? (jestem też polonistą)
Jakie dokumenty mówią o awansie zawodowym?
.
Co to jest WSO i PSO?
Melizabeth pisze:
Ja również nie uważam, żeby mój dorobek był nadzwyczaj szczególny - po prostu spełniłam wszystkie wymagania. Owszem, pracowałam rzetelnie, ale bez fajerwerków.
linczerka pisze:Postaw wszystko na jedną kartę. Co ma wisieć, nie utonie.
Reklamuj swoje działania i tyle
Trzymam kciuki, idź spać, wstań w skowronkach i do dzieła
Weź "byka" za rogi)
malwa pisze:Linczerka jest niemożliwa... szkoda, że nie może iść za mnie na egzamin...
Melizabeth pisze: Broszurek w końcu nie wykorzystałam, gdyż opiekunka przez telefon mi powiedziała, że się waha nad tym pomyłem, a dyrektor tuż przed moim wejściem też nie zapałał miłością do tego pomysłu. Jak widać, udało się bez