Przerwanie stażu a ocena za okres stażu

rady, wskazówki, wymiana doświadczeń

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

Awatar użytkownika
Afroditte

Przerwanie stażu a ocena za okres stażu

Postautor: Afroditte » 2013-09-17, 21:01

Czy w przypadku, gdy staż na nauczyciela mianowanego zostaje przerwany (nieobecność dłuższa niż rok) to czy warto dopilnować, by dyrektor ocenił staż, który się udało zrobić? Czy taka ocena może się do czegoś potem przydać? Oraz - czy jeśli wiem, że nie będzie mnie w pracy dłużej niż rok to lepiej złożyć wniosek o przerwanie stażu (ewentualnie łącznie z prośbą o ocenę cząstkową) czy by staż został przerwany automatycznie?
"My wish is world's command"

edzia

Re: Przerwanie stażu a ocena za okres stażu

Postautor: edzia » 2013-09-17, 21:21

Afroditte pisze:Czy w przypadku, gdy staż na nauczyciela mianowanego zostaje przerwany (nieobecność dłuższa niż rok) to czy warto dopilnować, by dyrektor ocenił staż, który się udało zrobić?
Moim zdaniem nie warto, bo i tak to się do niczego nie przyda.

Afroditte pisze:Oraz - czy jeśli wiem, że nie będzie mnie w pracy dłużej niż rok to lepiej złożyć wniosek o przerwanie stażu (ewentualnie łącznie z prośbą o ocenę cząstkową) czy by staż został przerwany automatycznie?
Ja bym się nie wychylała z wnioskiem, bo różnie w życiu bywa. Może się tak złożyć, że jednak uda się ten staż dokończyć, a przerwanie go na własny wniosek jest już nieodwracalne.

Wróć do „Awans zawodowy nauczyciela”