Entropia pisze:Logiczne było dla mnie do tej pory, że to samo sprawozdanie, które piszę dla dyrektora, zabieram potem do Kuratorium...
Z Waszych postów wynika, że nie...
Oczywiście, że nie. Sprawozdanie jest tylko dla dyrektora (od kilku lat, bo wcześniej rzeczywiście dawało się też do teczki)!
Entropia pisze:Czyli:
1. Dla dyrektora - sprawozdanie z realizacji planu (tylko ze stażu, bez analizy, tylko realizacja zadań) do 30 dni od zakończenia stażu.
Tak, dokładnie tak. Ja jeszcze tu dodam, że podczas stażu powinnaś robić to pisze
w § 8 ust.
1 rozporządzenia awansowego. I z tego (tylko z tego) piszesz sprawozdanie.
Entropia pisze:2. Dla KO - to samo sprawozdanie wzbogacone analizą i ewentualnymi osiągnięciami sprzed i po stażu - przed złożeniem wniosku.
Tylko wtedy zabieram też sprawozdanie dane dyrektorowi czy dyrektor podbija i podpisuje mi to sprawozdanie specjalnie dla KO?
Nie. Do KO oddajesz następującą dokumentację:
§ 9. 1. Dokumentacja załączona do wniosku o podjęcie postępowania kwalifikacyjnego lub
egzaminacyjnego, z zastrzeżeniem ust. 2, obejmuje:
1) poświadczone kopie dokumentów potwierdzających posiadane kwalifikacje zawodowe,
a w przypadku nauczyciela kontraktowego lub nauczyciela mianowanego także
poświadczoną kopię aktu nadania stopnia awansu zawodowego;
2) zaświadczenie dyrektora szkoły zawierające informacje o:
a) wymiarze zatrudnienia nauczyciela oraz nauczanym przez niego przedmiocie lub rodzaju prowadzonych zajęć w dniu wydania zaświadczenia oraz w okresie odbywania stażu; w przypadku nauczyciela,
który w okresie odbywania stażu zmienił miejsce zatrudnienia, oraz nauczyciela zatrudnionego w kilku szkołach,
w każdej w wymiarze niższym niż połowa
obowiązkowego wymiaru zajęć, łącznie w wymiarze co najmniej połowy obowiązkowego wymiaru zajęć,
należy załączyć
zaświadczenia ze wszystkich szkół, w których nauczyciel był zatrudniony w okresie stażu,
b) dacie zatwierdzenia planu rozwoju zawodowego nauczyciela,
c) dacie złożenia przez nauczyciela sprawozdania z realizacji planu rozwoju zawodowego,
d) uzyskanej przez nauczyciela ocenie dorobku zawodowego za okres stażu oraz dacie jej
dokonania, a w przypadku nauczyciela, który w okresie odbywania stażu zmienił miejsce
zatrudnienia – także o ocenie dorobku zawodowego za okres stażu odbytego
w poprzednim miejscu zatrudnienia;
3) w przypadku nauczyciela mianowanego:
a) opis i analizę realizacji wymagań określonych w § 8 ust. 2, w szczególności ze
wskazaniem uzyskanych efektów,
b) poświadczoną kopię dyplomu lub świadectwa potwierdzającego zaawansowaną znajomość
języka obcego w rozumieniu przepisów w sprawie szczegółowych kwalifikacji wymaganych od
nauczycieli oraz określenia szkół i wypadków, w których można zatrudnić nauczycieli
niemających wyższego wykształcenia lub ukończonego zakładu kształcenia nauczycieli
– jeżeli nauczyciel realizował zadanie, o którym mowa w § 8 ust. 2 pkt 4 lit. d.
Przeczytaj to sobie dokładnie i ze zrozumieniem kilka razy. W razie wątpliwości pytaj, pomogę.
W tym opisie i analizie realizacji wymagań możesz pisać o działaniach z okresu przed i po stażu. I nie oddajesz już tego dyrektorowi (chyba że chcesz się pochwalić albo on chce widzieć).
edytowałam, bo strasznie nam się forum rozjechało i musiałam zwęzić - malgala