mikilukasza pisze:A jeszcze jeśli mogę prosić o podpowiedź, jak sprytnie opowiedzieć o wymaganiu: § 7 ust. 1 pkt 3 oraz ust. 2 pkt 5. Tak żeby w miarę wyczerpać temat z nadzieją, że nie dopytają... "- Dokonałam analizy dokumentów regulujących funkcjonowanie szkoły.
- Zapoznałam się z dokumentami prawnymi dotyczącymi awansu zawodowego.
- Przeanalizowałam podstawowe akta prawne takie jak: Karta Nauczyciela, Ustawa o Systemie Oświaty, Rozporządzenie MEN z 7 września 2004r.- - Znajomość prawa oświatowego pozwoliła mi tworzyć właściwą dokumentację oraz udzielać odpowiedniej do sytuacji pomocy." Czy Wy opowiedziałybyście o tym wymaganiu podobnie. Poratujcie proszę. Dziękuję i pozdrawiam!
Nie widzę w tym nic złego

Ale... Byłam na szkoleniu dotyczącym awansu prowadzonym przez metodyka, który również zasiada w komisjach i kazano nam mówić o konkretach. Komisja domyśla się, że analizowaliśmy najważniejsze dokumenty

Warto przemycać swój dorobek w oparciu o akty prawne. Np. Znajomością prawa musiałam wykazać się podczas... Tworząc autorski program, zaznajomiłam się z... Rozporządzenie w sprawie... pomogło mi sprawnie zorganizować... Interweniowałam w sytuacji kryzysowej w oparciu o...