Zarobki

rady, wskazówki, wymiana doświadczeń

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

joanna2205
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Matematyka, Biologia, Język niemiecki

Zarobki

Postautor: joanna2205 » 2022-11-19, 22:32

Nie wiem, czy to dobre miejsce, ale zapytam.Jestem nauczycielem początkującym (tak naprawdę kontraktowym), wiadomo jak to teraz jest:(.rozpoczęła wtyk roku pracę w szkole średniej (wcześniej pracowałam w szkole podstawowej 6 lat). Mam 19 godzin lekcyjnych ( 1 klasę maturalną, 3 klasy, które w trakcie roku szkolnego idą na miesięczna praktykę) i tu moje pytanie dostałam wypłatę, która jest niższa niż 3400 brutto ( czy to chodzi o uśrednianie pensji? Mam umowę na etat, a nie dostaje pieniędzy za etat tylko za 16 godz. Wcześniej nie zdawałam sobie z tego sprawy... Czy tak faktycznie być powinno?

Tomas29
Kto: uczeń

Re: Zarobki

Postautor: Tomas29 » 2023-09-05, 11:54

Poli-Prof, whose experts are always on hand to offer advice and solve any technical issues. This is important for both beginners and maszyny pakujące.

Thanks to Poli-Prof, our company was able to save time and money, reduce waste and improve the quality of packaging. Their equipment has proven to be reliable and durable. We are pleased to recommend Poli-Prof as a reliable partner to everyone who wants to optimize packaging processes and increase business efficiency.

tomeh

Re: Zarobki

Postautor: tomeh » 2023-10-16, 21:29

A dlaczego miałbyś dostać za cały etat a nie za tyle za ile pracujesz. Nie wiem jak jest co prawda na niskich uczelniach. Ale mi jako wykładowcy płacą za godziny z dojazdami. Stawki natomiast są negocjowane ale za godziny a nie etaty.
Artykuły techniczne ToTemat.

Wróć do „Awans zawodowy nauczyciela”