Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
edzia pisze:
Pogadaj z dyrektorem, może podmieni dokumenty.
Nie, nie. To nie zależy od czyjejkolwiek dobrej woli, żeby ci pozwolić złożyć sprawozdanie ze stażu podczas zwolnienia lek. albo podejść do egzaminu na macierzyńskim.katkop pisze:ale odbieram to,ze w sumie to zależy od ich dobrej woli
Przecież tak jest od ładnych kilku lat... Od 2004 r. czy jakoś tak.agata_hh pisze:Tzn. chodzi mi o to czy przeszła zmiana dotycząca awansu nauczyciela mianowanego, że tytuł nauczyciela mianowanego uzyskuje się po 6 latach pracy...?
Tak było "od zawsze" przecież (tj. od tych nowych awansów z 2000 r.).agata_hh pisze:żeby dostać mianowanego trzeba było robić awans przez 2 lata i 9 miesięcy.
Kaktus mi prędzej na ręce wyrośnie, niż ministerstwo zgodzi się na szybsze awansowanie nauczycieli. Oni kombinują w kierunku wydłużenia ścieżki awansu raczej.agata_hh pisze:Jednak Hall chciała wrócić do tego co było, czyli do tego aby mianowanego dostać po 6 latach pracy zawodowej
Nie są mi znane żadne zmiany przepisów dotyczące długości ścieżki awansu zawodowego, nie widziałam czegoś podobnego nawet i w projektach zmian w prawie oświatowym. A jestem dość na bieżąco. Nie ćwierkają nawet o tym wróble jeszcze, więc śpij spokojnie.agata_hh pisze:nie wiem tylko czy to przeszło bądź przejdzie...