Opiekun stazu na dyplomowanego

rady, wskazówki, wymiana doświadczeń

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

boriados
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Inne

Opiekun stazu na dyplomowanego

Postautor: boriados » 2011-06-01, 19:05

Witam
Pisze w sprawie opiekuna stazu gdyz w tej materii mniemam ze bede miala kolejny rok problemy ale do sedna...
przy poprzednim stopniu awansu- na mianowanie przydzielono mi opiekuna stazu wsrod nauczycieli kontraktowych. I zastanawiam sie czy przy awansie na dyplomowanego, ktory rozpoczne w nadchodzacym roku szkolnym te problemy nie powiela sie. Czy mam prawo podwazac decyzje dyrektora jesli przyzna mi opiekuna z nizszym stopniem lub stopniem porownywalnym?

Awatar użytkownika
malgala
Przedmiot: Matematyka

Re: Opiekun stazu na dyplomowanego

Postautor: malgala » 2011-06-01, 19:48

boriados pisze:przy poprzednim stopniu awansu- na mianowanie przydzielono mi opiekuna stazu wsrod nauczycieli kontraktowych. I zastanawiam sie czy przy awansie na dyplomowanego, ktory rozpoczne w nadchodzacym roku szkolnym te problemy nie powiela sie.

Chcesz robić awans na dyplomowanego i opiekuna stażu potrzebujesz?
Przecież opiekuna nie przydziela się nauczycielom odbywającym staż na ten najwyższy stopień awansu.
Oni go nie potrzebują. To oni mają wykazać mistrzostwo w zawodzie.

Opiekunem stażu na nauczyciela mianowanego powinien być nauczyciel dyplomowany lub mianowany, ale jeżeli takiego nie było, to mógł być również kontraktowy z dłuższym stażem, jakimiś osiągnięciami, bardziej doświadczony od stażysty.

Art.3.9.UoSO
Przedmiot: Matematyka

Postautor: Art.3.9.UoSO » 2011-06-01, 19:56

Upublicznianie tak rażącej niewiedzy na temat awansu zawodowego na nauczyciela dyplomowanego, dającego wyższe zarobki z zasady, a w zasadzie podnoszącego wysokie kwalifikacje nauczyciela mianowanego, szkodzi zawodowi nauczyciela.

Awatar użytkownika
vuem
Przedmiot: Język angielski

Postautor: vuem » 2011-06-01, 20:39

Oj, spokojnie.

Nie taka wiedza jest w tym zawodzie najważniejsza. Znam paru tak perfekcyjnie znających na pamięć każdy niemal paragraf, a nauczyciele z nich jak z koziej dupy trąba.

boriados
Przedmiot: Inne

Postautor: boriados » 2011-06-01, 22:55

vuem dziekuje za dobre slowo ... rowniez uwazam, ze takie rzeczy o ktorych moge przeczytac, dowiedziec sie szkodza naszemu zawodowi a wrecz cos innego. A moja pomylka wynika z pewnych powodow z ktorych nie mam zamiaru tu sie tlumaczyc.
Temat do zamkniecia.

koma

Postautor: koma » 2011-06-02, 22:05

boriados pisze:moja pomylka wynika z pewnych powodow z ktorych nie mam zamiaru tu sie tlumaczyc.

Ależ ten powód jest jasny... :mrgreen:

Wróć do „Awans zawodowy nauczyciela”