teczka dyplomowanego

rady, wskazówki, wymiana doświadczeń

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

margolka72
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Zajęcia zintegrowane

Re: teczka dyplomowanego

Postautor: margolka72 » 2014-07-03, 19:50

witam, mam pytanie do kiedy trzeba oddac teczkę do kuratorium ???

Joanna.c

Postautor: Joanna.c » 2014-07-03, 20:56

Dzien Dobry. Uprzejmie proszę o pomoc, moze ktoś z panstwa miał podobna sytuacje i bedzie potrafił odpowiedzieć na nurtujące mnie pytanie. Po złożeniu w kuratorium teczki na nauczyciela dyplomowanego, dzisiaj otrzymałam list z wezwaniem do uzupełnienia braków (uzyskane efekty nie były wyodrębnione w osobnym podtemacie). Rozumiem, ze moja teczka została przejrzana i dopatrzono sie jedynie tego braku. Czy w zw z tym możliwe jest, ze po poprawie uzupełnionych braków kuratorium dopatrzy sie jakiś kolejnych i wyślę mi następny list ? Czy tez ta kwestia jest załatwiana "zbiorczo" i po załatwieniu sprawy mam juz czekać jedynie na informacje o dacie rozmowy kwalifikacyjnej ?

luiza12
Przedmiot: Inne

Postautor: luiza12 » 2014-07-19, 15:00

Ja otrzymałam list polecony, że brakow formalnych nie stwierdzono i ze rozmowę mam 25 lipca.
Wydaje mi sie, że jak są braki to jak juz je właściwie poprawisz to powinno być ok i nie powinni więcej cię wzywać do uzupełnienia. A jak składałaś teczkę do kuratorium to nikt ci jej w kuratorium nie przeglądał? Mnie z sekretariatu skierowano do jakiegoś pokjoju, gdzie przed złożeniem wniosku i teczki jakaś pani wizytator ją przejrzała, wniosek kazała poprawić i zaświadczenie od dyrektora było nie takie. Poprawiłam i na drugi dzien zanioslam. Koleżanka też tak zanosila, z tym ze poprawiała cos w swoich działaniach- opisie i analizie.

Morbod
Przedmiot: Wychowanie fizyczne

Postautor: Morbod » 2014-07-21, 15:59

Też rozmowę mam 25, listem przysżło, że wszystkie fomalności spełnione więc procedura zostaje wszczęta i zapraszają na romowę.

Wróć do „Awans zawodowy nauczyciela”