Pozdrawiam serdecznie!
Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
katy82 pisze:Ja zdaję 15.07, a koleżanka 12.07.
lydiadeetz pisze:Hej gemma ja pisałam sprawozdanie według starych wymagań (wszyscy, którzy zaczynali na starym rozporządzeniu z 2013 r. piszą według niego) ale na egzaminie obowiązują nas już nowe z 2018 r. i według nich tez mam prezentację a egzamin już za trzy dni więc kciuki mile widzianepozdrawiam!
lydiadeetz pisze:Ja już poEgzamin zdany 10/10, cała procedura wraz z odebraniem gratulacji oraz aktu trwała około 40 minut. Atmosfera bardzo miła.
Moje pytania/zadania:
1.Jak pracuję z uczniem z SPE.
2. Problem wychowawczy - wybrać na podstawie swojego doświadczenia i omówić (z kim współpracowałam, jak sobie poradziłam, na jakie przepisy sie powoływałam, jakie były efekty)
3.Prawo oświatowe - jakie dokumenty regulują prace szkoły.
4.Omówić te elementy oceniania kształtującego, które przynoszą najwięcej korzyści.
5.Pytanie z TIK - pokazać strony z jakich korzystam.
Pozdrawiam i życzę powodzenia wszystkim zdającym.
lydiadeetz pisze:Dziękuję bardzo
Chciałam jeszcze sprostować, że nie odebrałam aktu tylko zaświadczenie o zdanym egzaminie, akt odbieram pod koniec sierpnia podczas oficjalnego wręczenia
gemma ja nie korzystałam z żadnych konkretnych notatek/materiałów/pytań z poprzednich lat, jedyna strona, z której korzystałam regularnie to była zakładka isap: http://isap.sejm.gov.pl/isap.nsf/ByKeyw ... wychowanie,
(wchodzisz w isap - hasła - o - oświata i wychowanie i sobie wyszukujesz co ci potrzebne)
i gdzie czytałam najważniejsze rozporządzenia, poza tym dobrze poznałam Ustawę o systemie oświaty z 1991 r., Prawo oświatowe z 2016 r., Kartę nauczyciela z 1982 r, podstawę programową oraz wszystkie wewnętrzne dokumenty regulujące pracę szkoły (Statut, Program profilaktyczno-wychowawczy, wszystkie procedury oraz regulaminy).
Pozdrawiam serdecznie.