Boguś pisze:Nauczyciel mianowany powinien je znać i umieć interpretować w sposób właściwy.
Po pierwsze - @karolina_k nie jest mianowana, lecz kontraktowa, po drugie - przepytać ciebie ze znajomości i umiejętności interpretowania we właściwy sposób przepisów?

karolina_k pisze:Ale czy to nie jest bez sensu? pracowałam przecież na cały etat i łącznie przepracowałam prawie dwukrotnie więcej godzin niż ktoś, kto pracował całe dwa lata, ale na pół etatu. I ten ktoś może rozpocząć awans a ja nie?
Niestety tak jest. Awans mógłby rozpocząć również ktoś, kto przez te dwa lata nie świadczył pracy, a przebywał np. na zwolnieniach ciążowo-macierzyńskich. Takie są niestety przepisy. I zgadzam się z tobą, że to bez sensu.
karolina_k pisze:Czy można rozpocząć awans np w październiku zamiast czekać cały rok?
Niestety nie możesz. Mogłabyś najpóźniej w ciągu 14 dni od dnia rozpoczęcia zajęć w roku szkolnym.
Proponowałabym jednak, byś napisała tu wszystkie po kolei swoje okresy zatrudnienia w szkole, łacznie z okresem stażu na kontraktowego, bo coś mi sie wydaje, że źle wyliczyłaś.