calineczka2008 pisze:Ja miałam dokładnie taki sam dylemat (...) Wtedy dyr. otworzył KN i zacytował, że PO DWÓCH LATACH OD UZYSKANIA.
Sama nie mogłaś?
Czy to jakaś wiedza tajemna, dostępna tylko dyrektorowi??

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
calineczka2008 pisze:Ja miałam dokładnie taki sam dylemat (...) Wtedy dyr. otworzył KN i zacytował, że PO DWÓCH LATACH OD UZYSKANIA.
Kamyczek pisze:Mam pytanie, czy jest szansa, że jak kończę staż na mianowanie teraz 13 lutego to zrobią mi egzamin wcześniej niż w sierpniu?
Oczywiście, jest taka możliwość, ale zależy to od dobrej woli organu prowadzącego. Musisz poprosić o wcześniejszy termin i jakoś im to uzasadnić, żeby tej prośby nie zlekceważyli.Kamyczek pisze:Mam pytanie, czy jest szansa, że jak kończę staż na mianowanie teraz 13 lutego to zrobią mi egzamin wcześniej niż w sierpniu??
edzia pisze:zależy to od dobrej woli organu prowadzącego
Oczywiście, że znam. Osobiście znam kilka przypadków zrobienia egzaminu na mianowanie lub na inny stopień awansu w okresie styczeń-maj. Myślę więc, że choć nie jest ten termin jakiś powszechny, to jest jednak stosowany. Właśnie na prośbę kandydata. Finansowo przecież organ prowadzący nic nie traci na wcześniejszym zwołaniu egzaminu, no może poza kosztami przeprowadzenia samego egzaminu, ale to przecież nie aż tak duże pieniądze, by nie móc pójść nauczycielowi na rękę.linczerka pisze:1.Edzia, znasz taki organ z dobrą wolą?
No przecież taka sama, jak sama podałaś wcześniej: dla wniosków złożonych do 30 czerwca egzamin należy przeprowadzić do 31 sierpnia. Warunek "do 31 sierpnia" będzie przecież spełniony, jeśli egzamin będzie ustalony na termin np. 15 sierpnia, ale i 10 maja, 5 marca czy 18 lutego, prawda?linczerka pisze:2.Jaka jest na to podstawa prawna?
PS. W oświacie bez odpowiedniego paragrafu nie pogadasz
edzia pisze: Finansowo przecież organ prowadzący nic nie traci na wcześniejszym zwołaniu egzaminu
No przecież taka sama, jak sama podałaś
Kamyczek pisze:Chyba, że więcej osób z powiatu jest w podobnej sytuacji.
biologica pisze:czy musimy znać te wszystkie paragrafy, daty itp na pamięć?
biologica pisze:statut czytałam i coś tam pamiętam
biologica pisze:A co z tymi rozporządzeniami? też wszystko trzeba znać?