Założenie i administrowanie szkolnej strony na portalu Facebook - czy to podwyższyło jakość pracy szkoły? Przesunęłabym do 8.2.2
Dodałam tutaj dlatego,że usprawnia to dostęp rodziców do wydarzeń z życia szkoły bez konieczności odwiedzania standardowej strony szkoły...większość rodziców w obecnym czasie funkcjonuje w mediach społecznościowych, więc w ten sposób wiadomości docierają do nich szybciej a dodatkowo w moim mniemaniu promuje to szkołę w społeczności lokalnej poprzez dostęp do większej grupy odbiorców.
Uzyskanie dodatkowych kwalifikacji (ukończenie studiów podyplomowych w zakresie geografii) - podyplomówki do c), jeśli wykorzystałaś te studia w pracy. Czy to, że ukończyłaś podyplomówkę, podniosło jakośc pracy szkoły? Co to dało szkole?
Jako efekt wskazałam fakt, że w związku z nabyciem uprawnień do nauczania 4 przedmiotu przyrodniczego pozwoliło to na efektywniejszą integrację międzyprzedmiotową w zakresie przedmiotów przyrodniczych (uczę jeszcze np. przyrody, której sporą część stanowi geografia).
Organizacja szkoleń dla nauczycieli - organizacja szkoleń nie jest dzieleniem się wiedzą, chyba że sama te szkolenia prowadziłaś.
Tak, sama opracowałam materiały szkoleniowe i prowadziłam.
Nasunęło mi się jeszcze jedno pytanie- od lat jestem jednym z trzech organizatorów gwarowego konkursu recytatorskiego (konkurs zdobył 3 lata temu nagrodę Urzędu Marszałkowskiego jako najlepsze działanie popularyzujące tradycje i jest flagowym konkursem organizowanym przez nasza szkołę). Moją rolą w organizacji jest planowanie motywu przewodniego konkursu co roku, prowadzenie lub planowanie części artystycznej w trakcie obrad komisji konkursowej oraz przygotowanie dekoracji, zaproszeń i dyplomów. Takie działanie należy wrzucić do współpracy 8.2.1. (podnoszenie jakości) czy 8.2.4e(współpraca)