analiza formalna teczki na dyplomowanego

rady, wskazówki, wymiana doświadczeń

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

domiko2
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Historia

analiza formalna teczki na dyplomowanego

Postautor: domiko2 » 2012-06-29, 22:21

Mam pytanie odnośnie awansu na dyplomowanego. Jestem po złożeniu teczki w Kuratorium. Jestem pedagogiem szkolnym w wymiarze pół etatu, poza tym mam godziny dydaktyczne. Na zaświadczeniu o zatrudnieniu miałam napisane, iż jestem zatrudniona na etacie pedagoga szkolnego w wymiarze 0,5 etatu i uzupełnienie etatu to zajęcia dydaktyczne.
"Awansuję" się z działań pedagoga. Dzisiaj dostałam pismo z KO, iż mam poświadczyć swoje kwalifikacje do prowadzonych zajęć- nie pedagoga, tylko zajęć dydaktycznych.
Wydaje mi się to lekko dziwne, ponieważ jako pedagog mam kwalifikacje i z tego robię awans, wystarczy mi 0,5 etatu zgodnie z kwalifikacjami. Co o tym sądzicie?
Czy jeżeli odrzucą teczkę z przyczyn formalnych to czy mogę składać wniosek do końca października? czy powtarzać staż?
dziękuję z góry za odpowiedź!

hanamat
Przedmiot: Zajęcia zintegrowane

Re: analiza formalna teczki na dyplomowanego

Postautor: hanamat » 2012-06-30, 05:31

Analizowany jest twój dorobek zawodowy, czyli nie tylko godziny pedagoga. Działań z dydaktycznych nie opisałaś, ale mogą cię zapytać o działania jako przedmiotowca. Skoro masz lekcje, to musisz mieć kwalifikacje do przedmiotu, którego uczysz więc dowieziesz tylko ksero dyplomu i spokój.

domiko2
Przedmiot: Historia

Re: analiza formalna teczki na dyplomowanego

Postautor: domiko2 » 2012-06-30, 08:04

witam
Dziękuję za odpowiedź. mam jeszcze pytanie- co jeżeli np nie miałabym kwalifikacji , czy wtedy wniosek mogę składać w październiku czy powtarzam staż ?
U mnie jest złożona sytuacja, mam kwalifikacje uznane przez dyr. za zgodą KO w 2010r., aktualnie skończyłam kolejne studia mgr, obrona w lipcu.Te studia dają mi pełne kwalifikacje. Nie wiem tylko, jak wygląda sprawa z powtarzaniem stażu, bo perspektywa kolejnych 2lat i 9mscy jest dołująca...

Wróć do „Awans zawodowy nauczyciela”