Nauczyciel akademicki, a zarazem student?

rady, wskazówki, wymiana doświadczeń

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

Rysiu512

Nauczyciel akademicki, a zarazem student?

Postautor: Rysiu512 » 2016-06-18, 15:47

Witam serdecznie,

Mam pytanie. Otóż posiadam już dyplom magistra z pewnej dziedziny. Zastanawia mnie czy mogę być jednocześnie studentem w Instytucie X na danej Uczelni i nauczycielem akademickim w Instytucie Y na tej samej Uczelni? (na Uczelni nie ma jeszcze wydziałów)

Oczywiście jako nauczyciel akademicki nie miałbym żadnych zajęć ze studentami z kierunku gdzie sam byłbym studentem.
Także jako student nie miałbym zajęć ze studentami tymi co bym ich uczył - wyjątkiem mogą być jednak WF i wykłady ogólnoakademickie.

Zapoznałem się z Ustawą definiującą kto może zostać nauczycielem akademickim. Nie ma tam jednak jakichkolwiek informacji o takim przypadku.

Jak to jest? Wiem, że forum nie dotyczy raczej nauczycieli akademickich ale nie miałem kompletnie pojęcia gdzie napisać i spytać. Coś takiego jest możliwe?

Awatar użytkownika
ann
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Historia, Geografia, Informatyka, ...

Re: Nauczyciel akademicki, a zarazem student?

Postautor: ann » 2016-06-18, 15:58

Rysiu512 pisze:Mam pytanie. Otóż posiadam już dyplom magistra z pewnej dziedziny. Zastanawia mnie czy mogę być jednocześnie studentem w Instytucie X na danej Uczelni i nauczycielem akademickim w Instytucie Y na tej samej Uczelni? (na Uczelni nie ma jeszcze wydziałów)st?

Nie wiem, na ile rozwiąże to Twój problem, ale mam znajomego, który jest doktorantem na wydziale X i prowadzi tam zajęcia ze studentami, studiując jednocześnie na wydziale Y tej samej uczelni. Problemu nie ma.
Prywatnie żyję tak, jak każdy:
Jem, piję, sypiam, patrzę w gwiazdy

Wróć do „Awans zawodowy nauczyciela”