wymogi na mianowanie

rady, wskazówki, wymiana doświadczeń

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

wlado78
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Biologia

wymogi na mianowanie

Postautor: wlado78 » 2009-04-28, 12:37

witam

w tym roku koncze awans na mianowanego i mam problem

jestem nauczycielem bilogii

w pierwszym roku stazu dyrektorka nie dała mi 9 godzin biologii ale składanke roznych przedmiotów i teraz pytanie

czy mi nie odrzuca podania o egzamin bo napisza ze nie miałem wtedy kwalifikacji??

jka to jest?
przez kolekne 2 miałęm cały etat bilogii

pozdrwaiam

krg54
Przedmiot: Przyroda

Re: wymogi na mianowanie

Postautor: krg54 » 2009-04-30, 00:07

Moim zdaniem będzie problem natury formalnej, gdyż aby rozpocząć i kontynuować staż na wyższy stopień awansu zawodowego, trzeba mieć pół etatu zgodnie z kwalifikacjami, a Ty tego wymogu nie spełniłeś. Pytanie tylko, gdzie i w jakim stanie była dyrektorka w momencie podpisywania Twojego wniosku o staż, bo mam wątpliwości, czy był to jej gabinet w szkole!!!!!!!! Przykre to dla Ciebie! Wyjaśniaj sprawę już!

wlado78
Przedmiot: Biologia

Re: wymogi na mianowanie

Postautor: wlado78 » 2009-04-30, 12:20

no wlasnie

jest ten wyrok sadu administracyjnego:)

i z tego co wiem to kwalifikacje sie sprawdza w momencie składania wniosku czyli 3 lata temu

wiec jesli dyrektorka moj wniosek przyjeła a nadror nie podwazył moich kwalifikacji bo zadna zgoda nie była potrezbana i płącili mi jak kontraktowemu a nie stazyscie to wydaje mi sie ze nie bedzie zle

a poza tym to były przedmioty przyrodnicze wiec moze nie bedzie problemu

greta1978
Przedmiot: Ekonomia

rada

Postautor: greta1978 » 2009-07-20, 21:37

Proszę o radę
Kończę staż na nauczyciela mianowanego z wykształcenia jestem biologiem ale uczę technologi informacyjnej. pracuję 5 lat mam ukończone st.podyplomowe 2 semestralne coś około 260 godzin czym mogę miec problemy z uznaniem kwalifikacji. Oprócz tego mam sporo kursów inforatycznych?

Wróć do „Awans zawodowy nauczyciela”