teczka

rady, wskazówki, wymiana doświadczeń

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

kasiula278
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Język angielski

teczka

Postautor: kasiula278 » 2010-06-12, 18:42

Czy mozna dolaczyc do dokumentacji zaswiadczenie o odbytym kursie odbytym wczesniej niz termin rozpoczecia stazu?

Awatar użytkownika
iTulka
Przedmiot: Zajęcia zintegrowane

Re: teczka

Postautor: iTulka » 2010-06-12, 20:47

Kasiula, ja dołączyłam.
Być może formalnie liczą się tylko papiery z okresu stażu, jednak dobrze o Tobie świadczy, że robiłaś coś pożytecznego jeszcze przed presją awansu. Takim poglądem się kierowałam przygotowując teczkę i dobrze na tym wyszłam :)

Awatar użytkownika
malgala
Przedmiot: Matematyka

Postautor: malgala » 2010-06-12, 21:28

W teczce możesz opisać działanie sprzed stażu od momentu uzyskania poprzedniego stopnia awansu.
kasiula278 pisze:Czy mozna dolaczyc do dokumentacji zaswiadczenie o odbytym kursie odbytym wczesniej niz termin rozpoczecia stazu?

Opisz jaki kurs ukończyłaś, w jaki sposób zdobytą na nim wiedzę i umiejętności wykorzystujesz w swojej pracy i jakie są tego efekty.

mr_pl

Postautor: mr_pl » 2010-06-13, 11:22

opisać działanie sprzed stażu od momentu uzyskania poprzedniego stopnia awansu

A jeśli to staż na kontraktowego - czyli nie ma "poprzedniego stopnia awansu"?

Ja właśnie kończę 9 miesięcy pracy, a od września będę odbywał staż. Mimo to byłem w tym roku na warsztatach metodycznych. Znaczy się, że nikt mnie nie pogryzie, jak dołączę zaświadczenie?

Awatar użytkownika
iTulka
Przedmiot: Zajęcia zintegrowane

Postautor: iTulka » 2010-06-16, 20:07

mr_pl, ja właśnie byłam w podobnej sytuacji - przed rozpoczęciem stażu pracowałam parę miesięcy, w czasie których bardzo angażowałam się w doskonalenie zawodowe i choć miałam świadomość, że nie mogę sobie ująć tych odbytych wcześniej szkoleń, warsztatów itd. w sprawozdaniu, dołączyłam zaświadczenia do całego pakietu zaświadczeń "stażowych" i nikt mnie nie zjadł ani nawet nie pogryzł :) A wręcz komisja była pod wrażeniem mojego dorobku :)

mr_pl

Postautor: mr_pl » 2010-06-16, 20:20

Mój dorobek bardzo skromny, bowiem na zadne konferencje metodyczne nie miałem kiedy pojechac, bo zawsze wypadały wtedy, gdy pracowałem... a że nie odbywałem stażu, to nie próbowałem się nawet zwalniać na to...
Cokolwiek napisałem powyżej na pewno nie jest prawdą. Młodzi ludzie nigdy nie mają racji.

Wróć do „Awans zawodowy nauczyciela”