pomocy!

miejsce dla rozpoczynających pracę (można się radzić, żalić, chwalić, dzielić doświadczeniami)

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

iwcia2020
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Zajęcia zintegrowane

pomocy!

Postautor: iwcia2020 » 2009-10-13, 13:36

Witam,
To mój pierwszy post na forum. Jestem zagubiona. Chce uczyć języka angielskiego, problem w tym, że nie wiem od czego zacząć. Posiadam tytuł magistra w dziedzinie pedagogiki resocjalizacyjnej. Czy zatem kierunek ten liczy się jako przygotowanie pedagogiczne? Poza tym mam Certyfikat FCE ( w trakcie kursu na CAE). Czy posiadane kwalifikacje wystarczą do prowadzenia zajęć? jeśli nie, co zatem wybrać jako studia podyplomowe. Z góry dziękuje za odpowiedzi.

edzia

Re: pomocy!

Postautor: edzia » 2009-10-13, 13:51

A tego tytułu nie mogłabyś zredagować jakoś sensowniej, niż tylko "pomocy!"? :?

Pani Muzyka
Przedmiot: Muzyka

Postautor: Pani Muzyka » 2009-10-13, 16:51

mi sie wydaje ze w trakcie studiow powinnaś mieć metodykę nauczania j. angielskiego, aby uczyć tego przedmiotu (mieć kwalifikacje), ale jezeli nie masz przygotowania pedagogicznego, w szkole i tak mogą Cię zatrudnić na podstawie CAE, ale będziesz musiała odbyć kurs pedagogiczny. Mam rację?

iwcia2020
Przedmiot: Zajęcia zintegrowane

Postautor: iwcia2020 » 2009-10-13, 20:26

widocznie nie moglam....
Dziekuje za odpowiedz.Niestety nie mialam metodyki nauczania jezyka angielskiego, poniewaz kierunek pedagogika resocjalizacyjna to zupelnie inna dziedzina. Natomiast jest to jednak pedagogika, czyli rozumiem, ze przygotowanie pedagogiczne posiadam(?!)

ala.forum
Przedmiot: Język angielski

Postautor: ala.forum » 2009-10-13, 20:42

widzę ze zlosliwa moderatorka usunela twoj topic na jezyka obcych na ktorych napisalam ci odpowiedz
studiujac pedagogike masz juz przygowanie pedagogiczne wiec nie musisz robic zadnego kursu. metodyka nauczania jez ang nic ci nie da jesli nie bedziesz miala CAE.
czasem zdarza sie ze szkola zatrudnia n-la z FCE ale to jak nie ma nikogo innego a pilnie potrzebuje nauczyciela
a studia podyplomowe na kierunku metodyka nauczania jez ang nie daja juz uprawnien do nauczania, i uczelnie likwiduja ten kierunek na podyplomowvce

edzia

Postautor: edzia » 2009-10-13, 21:38

ala.forum pisze:zlosliwa moderatorka
ala.forum, nie pozwalaj sobie. Na tym forum obowiązuje zasada, że umieszcza się tylko jeden post na dany temat, a nie powiela się ich w różnych działach w celu np. zwiększenia szans odpowiedzi. Więc autrorka sama sobie winna, że nie przeczytała regulaminu forum. Moderatorka któryś post musiała usunąć.

A poza tym to cóż to mógł być za problem dotyczący bardziej konkretnego zredagowania tytułu wątku?
iwcia2020 pisze:widocznie nie moglam....
Na dobrą sprawę to wszystkie wątki na forum (może tylko poza pogaduszkowymi) mogłyby być tak właśnie zatytułowane, bo ich autorzy zawsze szukają przecież jakiejś POMOCY. "Fajne" mielibyśmy wtedy archiwum, gdyby wszyscy użytkownicy byli tak bezmyślni. :?

Awatar użytkownika
malgala
Przedmiot: Matematyka

Postautor: malgala » 2009-10-13, 21:48

ala.forum pisze:widzę ze zlosliwa moderatorka usunela twoj topic na jezyka obcych na ktorych napisalam ci odpowiedz

ala.forum, jeśli ktoś tu jest złośliwy, to raczej nie ja. Tematu nie usunęłam. Przeniosłam go jedynie do kosza, więc i odpowiedź, której udzieliłaś nie zniknęła.
Tobie również przydałoby się przeczytać uważnie i ze zrozumieniem regulamin forum, to może osobistych wycieczek byś zaniechała.

Wróć do „Nauczyciel stażysta”