Nie jestem pewna czy umieszczam pytanie w odpowiednim dziale. Wybrałam "języki obce" bo uznałam, że najprawdopodobniej tutaj otrzymam najlepsze odpowiedzi. Jeśli jednak pytanie nadaje się na inny dział to proszę o przeniesienie.
W czerwcu skończyłam studia licencjackie, złożyłam wtedy CV do nowopowstajacej w moim mieście szkoły językowej i po przejściu szkolenia, zostałam przyjęta. Zastrzeżono jednak, że liczba godzin będzie zależeć od tego ilu uczniów zapisze się do szkoły i może się zdarzyć, że część lektorów w ogóle nie będzie mieć grup. Zapisy niby jeszcze trwają, ale coś czuję, że nic z tego nie wyjdzie

Przeszkolono dużą liczbę lektorów (10), a wiadomo, że rodzice wolą zapisać dziecko do szkoły, która wiadomo, że jest dobra, a nie do takiej po której nie wiadomo czego się spodziewać.
W związku z tym zaczęłam myśleć o złożeniu CV do innych szkół. Kiedy najlepiej wysłać podanie - teraz, od nowego semestru, czy muszę czekać aż rok

? Może niektórym pytanie wyda się głupie

ale ja nie mam w swoim otoczeniu, żadnych znajomych nauczycieli i zupełnie nie mam kogo zapytać. Mam nadzieję, że ktoś udzieli mi odpowiedzi