Witam. Nie wiem czy pisze w dobrym dziale, ale pisałem w:Kąciku uczniowskim..." ale chyba nikt nie umiał mi odpowiedzieć, dlatego piszę tutaj. Piszę do was z takim, dość dziwnym pytaniem. Mianowicie, już od dłuższego czasu myślałem poważnie o pracy w szkole jako nauczyciel. Niestety (albo i stety, zaraz się dowiem

) rozpocząłem studia inżynierskie na kierunku górnictwo i geologia na krakowskim AGH (ze względu na pracę na kopalni po skończeniu tego kierunku). Ale praca w szkole jako nauczyciel nadal mi się podoba i zastanawiam się nad taką kwestią: Jaką drogę wybrać po tym kierunku aby móc uczyć w szkole? Po ukończeniu studiów będę miał (prawdopodobnie) 29 lat i tytuł inżyniera. Aby uczyć w szkole powinienem mieć przygotowanie pedagogiczne. Będę musiał zaczynać studia od początku czy są jakieś studia podyplomowe? Interesuje mnie nauczanie przedmiotów matematycznych - technika, informatyka, fizyka. Bardzo proszę o informacje co do dalszego kształcenia w kierunku pracy w szkole. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.