Zobacz sobie stronę eduforum.pl, tam jest kalkulator płacowy i możesz sobie dokładnie policzyć pensję.
Pozdr
Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
ann pisze:sensation1 pisze:jakie godziny liczy sie jako ponadwymiarowe? wiem ze co m-c n-l wypelnia jakis swistek ile w kazdym tyg (lub dniu?) mial godz ponadwymiarowych. czy to trzeba sobie gdzies zapisac-jak to jest rozplanowane jak mam wiedziec ktore godizny sa te podst a ktore juz ponadwym?
Ponadwymiarowe to te, które wychodzą poza wymiar etatu ustalony w umowie.sensation1 pisze:no i ile dostane na ręke?
1000 z kawałkiem.sensation1 pisze: jak to jest z tym przygotowaniem pedag? rozumiem ze po kolegium nauczucielskim posiadam takowe(mialam metodyke,pedagogike i psychologie)?
Masz (zresztą na suplemencie do dyplomu powinno pisać, że możesz uczyć)sensation1 pisze:zastanawiam sie po jakiej szkole, tak dla przykladu, tego przygotowania sie nie uzyskuje?
Po filologii angielskiej, specjalność tłumaczeniowa (czy jak to się tam zwie), na przykład. Albo po każdym kierunku, który nie ma dopisku specjalność nauczycielska.
malgala pisze:ann, pozwoliłam sobie wkleić Twoją odpowiedź tu, ponieważ tamten post był zdublowany.
agat007 pisze:moi drodzy zostało tu pomieszanych kilka pojęć
1) tak jak pisała renati23 "staż" to nazwa pracy proponowana młodemu bezrobotnemu przez Urząd Pracy![]()
natomiast w szkole można:
2) zacząć pracować jako nauczyciel stażysta bez możliwości rozpoczęcia awansu na nauczyciela kontraktowego, kedy masz np. mając kolegium językowe skończone a uzupełnianie magistra,mając mgr a robiąc podyplomowe uprawnienia pedagogiczne,czy będąc na V roku studiów np. polonistyki,![]()
3) zacząć pracować jako nauczyciel stażysta i jednocześnie rozpocząć awans zawodowy i starać się o nauczyciela kontraktowego (trwa to 9 miesięcy i wystarczy pół etatu)dopiero jak będziesz mieć magistra i uprawnienia pedagogiczne
Pani Muzyka pisze:Możesz robić staż, weź zaświadczenie z uczelni