hospitacje nauczyciela stazysty

miejsce dla rozpoczynających pracę (można się radzić, żalić, chwalić, dzielić doświadczeniami)

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

kikamura
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Inne

hospitacje nauczyciela stazysty

Postautor: kikamura » 2009-05-21, 10:03

Witam, jestem nauczycielem bibliotekarzem. Mam mały problem, za bardzo nie wiem jak zrobic notake z hospitacji na lekcji jako obserwator. Nie wiem czy mozna zrobic taką ogólną notatke np że cele lekcji zostały zrealizowane, kontak nauczyciela z klasa byl dobry itp.? Prosze o podpowiedź :)

koma

Re: hospitacje nauczyciela stazysty

Postautor: koma » 2009-05-23, 10:06

kikamura pisze:nie wiem jak zrobic notake z hospitacji na lekcji jako obserwator

To nie jest hospitacja, ale obserwacja.
kikamura pisze:cele lekcji zostały zrealizowane, kontak nauczyciela z klasa byl dobry itp.

Zaraz, zaraz...Jesteś stażystką? Byłaś na czyjejś lekcji uczyć się, jak uczyć? Z Twojego posta to nie wynika jednoznacznie. Jeżeli jednak tak, to nie masz prawa oceniać, czy lekcja była zrobiona dobrze :mrgreen:

Awatar użytkownika
bzyk
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Przyroda

Re: hospitacje nauczyciela stazysty

Postautor: bzyk » 2009-05-26, 07:41

Jak hospitowałaś lekcję, to robisz protokół z hospitacji i powinnaś też mieć konspekt (od nauczyciela prowadzącego tą lekcje). Piszesz, co to za klasa, jaki temat, jakie były cele lekcji, zrób sobie tabele i podziel na czynności nauczyciela, czynności ucznia, bądź w punktach opisz przebieg lekcji (konkrety)

Wróć do „Nauczyciel stażysta”