Groźba nauczycielki/wychowawczyni...

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

diquan
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Inne

Groźba nauczycielki/wychowawczyni...

Postautor: diquan » 2012-01-27, 21:33

Mojej znajomej córka dostała zgodę na dodatkowe zajęcia sportowe. Niestety w tym czasie ma inne zajęcie prywatnie ( nauka języka obcego). Nauczycielka w dodatku wychowawczyni wezwała moją znajomą do szkoły i zagroziła, że obniży jej córce ocenę z wf jeżeli ta nie będzie chodziła...

"4) § 7 i 8 otrzymują brzmienie:

"§ 7. Przy ustalaniu oceny z wychowania fizycznego, techniki, zajęć technicznych, plastyki, muzyki i zajęć artystycznych należy w szczególności brać pod uwagę wysiłek wkładany przez ucznia w wywiązywanie się z obowiązków wynikających ze specyfiki tych zajęć."

Dziewczyna jest po ciężkiej chorobie. Daje od siebie ile może i takie "wzmocnienie" otrzymuje od swojej "wychowawczyni".

Dodatkowo znajoma boi się, że jeżeli zgłosi to Dyrekcji, to będzie jej córka miała jeszcze większe problemy. Co w tej sytuacji można zrobić? Dyrekcja, Kuratroium, sąd?

diquan

Re: Groźba nauczycielki/wychowawczyni...

Postautor: diquan » 2012-01-27, 21:40

Basso profondo pisze:
diquan pisze:Mojej znajomej córka dostała zgodę na dodatkowe zajęcia sportowe.
Skoro "dostała zgodę", to chyba o nią prosiła, prawda?

Wzięła ją, bo pani zagroziła obniżeniem oceny. Znajoma jej nie podpisała i dostała wezwanie do szkoły.

diquan

Postautor: diquan » 2012-01-27, 21:44

Basso profondo pisze:Znaczy nie "dostała zgody", tylko matka została "poproszona" o wyrażenie zgody na dodatkowe zajęcia.

Dziękuje za udzielenie odpowiedzi. Już wiem skąd tyle postów nabitych...
Jeżeli jest ktoś zorientowany na odpowiedź, a nie na nabijanie postów, proszę o poradę...prawda...
edit:
Ad vocem ( ad rem):

Kategoria zdrowia B

Najlepiej jakby była to osoba związana ze sportem szkolnym...

koma

Postautor: koma » 2012-01-27, 22:46

diquan pisze:Jeżeli jest ktoś zorientowany na odpowiedź, a nie na nabijanie postów, proszę o poradę...prawda...

Diguan...piszesz tak nieskładnie, że nie wiadomo, o co Ci chodzi.
Kto dał zgodę??
Na co?
....

Mysle, że Basso profondo już się nie zajmie rozszyfrowywaniem sensu Twojego pytania. Żałuj...On wie wszystko najlepiej. :P

Wróć do „Prawo oświatowe”