Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
Niestety tak. Gdybyś chorowała tak długo, że nie wykorzystałabyś w sumie 8 tygodni urlopu wypoczynkowego (w okresie ferii zimowych i wakacji) w naturze, to wtedy miałabyś prawo do urlopu uzupełniającego (ale tylko do tych 8 tygodni). Z tych 8 tygodni, o których piszę, zostaje tak naprawdę sześć na okres wakacji, bo dwa z nich wykorzystałaś zapewne podczas ferii zimowych.kinia102 pisze:Czyli lepiej było chorowac i nie oddawać zwolnienia ?
I to też jest niestety prawidłowe. Bo w okresie zwolnienia lekarskiego przysługuje ci tylko 80 % wynagrodzenia chorobowego.kinia102 pisze:jeszcze chcą mi potrącić sierpniową wypłatę
Chodziło o 2011 r.? Jeśli tak, to do ekwiwalentu liczy się 56 dni minus wykorzystane 14 dni podczas ferii zimowych. Zostaje więc 42 dni.wikunia pisze:Pracowałam od 01.09.2010r.
wikunia pisze: Poprzednie wakacje 2010/2011 były płatne, bo umowa była do końca sierpnia.
edzia pisze:Chodziło o 2011 r.? Jeśli tak, to do ekwiwalentu liczy się 56 dni minus wykorzystane 14 dni podczas ferii zimowych. Zostaje więc 42 dni.wikunia pisze:Pracowałam od 01.09.2010r.
Basiek70 pisze:czy nie należy się w tej sytuacji 10/12 urlopu?
malgala pisze:6/12x56dni=28dni (bo w roku 2012 pracowała tylko 6 miesięcy)