Czy może wiecie gdzie mogę znaleźć ustawę/zarządzenie/rozporządzenie (nie wiem gdzie tego szukać

Zaglądałam na stronę MEN ale tam tyle tego jest, a nie wiem gdzie dokładnie szukać

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
malgala pisze:Dla klas IV-VI przewidziane jest 12 godzin w całym cyklu kształcenia.
ZAŁĄCZNIK Nr 1
RAMOWY PLAN NAUCZANIA DLA SZKOŁY PODSTAWOWEJ
I ETAP EDUKACYJNY (klasy I - III)
Lp. Obowiązkowe zajęcia edukacyjne Liczba godzin tygodniowo w trzyletnim okresie nauczania
1. Kształcenie zintegrowane 54
Religia / Etyka 6
Godziny do dyspozycji dyrektora 12
Razem godzin zajęć edukacyjnych 72
II ETAP EDUKACYJNY a) (klasy IV - VI)
Lp. Obowiązkowe zajęcia edukacyjne i Liczba godzin tygodniowo w trzyletnim okresie nauczania
1. Język polski 16
2. Historia i społeczeństwo 4
3. Język obcy nowożytny 8
4. Matematyka 12
5. Przyroda 9
6. Muzyka b) 2
7. Plastyka b) 2
8. Technika 2
9. Informatyka 2
10. Wychowanie fizyczne 9 + 3 c)
11. Godziny z wychowawcą 3
Razem 72
Religia / Etyka 6
Godziny do dyspozycji dyrektora d) 9
Razem godzin zajęć edukacyjnych 87
a) dotyczy także szkoły specjalnej dla uczniów niedostosowanych społecznie, zagrożonych niedostosowaniem społecznym, zagrożonych uzależnieniem, z zaburzeniami zachowania,
b) zajęcia te mogą być prowadzone w bloku przedmiotowym sztuka,
c) formy realizacji czwartej godziny zajęć wychowania fizycznego, obowiązkowej w klasie IV od dnia 1 września 2003 r., a w klasach V i VI od dnia 1 września 2004 r., określają odrębne przepisy,
d) w szkole specjalnej dla uczniów niedostosowanych społecznie, zagrożonych niedostosowaniem społecznym, zagrożonych uzależnieniem, z zaburzeniami zachowania - co najmniej 1 godzinę tygodniowo w okresie nauczania należy przeznaczyć na zajęcia socjoterapeutyczne.