Postautor: krupniczek » 2013-04-25, 23:21
Rozpoczęłam pracę jako nauczyciel katecheta na czas nieokreślony 1.09.2000 roku (n. kontraktowy) w wymiarze 10/18 godz. Później aneksami dyrektor regulował moje zatrudnienie ( godziny w świetlicy szkolnej). W latach 2005-2007 przebywałam na urlopie wychowawczym. W międzyczasie podniosłam swoje kwalifikacje kończąc studia pedagogiki opiekuńczej i resocjalizacyjnej a w sierpniu 2011 r.ukończyłam studia mgr : edukacja wczesnoszkolna z przedszkolną, w czerwcu 2011 uzyskałam stopień awansu: nauczyciel mianowany. Dyrektor nie przekształcił mojej umowy na mianowanie, nadal mam umowę o pracę na czas nieokreślony nie miał dla mnie pełnego etatu. 31.08. 2011 r. otrzymałam kolejny aneks do porozumienia stron zmieniającego warunki umowy o pracę (18/24 etatu) na podstawie wzajemnego porozumienia stron gdzie dotychczasowy wymiar czasu pracy zmienia się na 18/18 etatu godz. dydaktycznych w kl. I oraz 2/18 godz. religii a w zakresie rodzaju umówionej pracy zapis "nauczyciel świetlicy i religii"(którego notabene nie ma w umowie !) zmienia się na "nauczyciel nauczania wczesnoszkolnego w kl. I na czas określony od 1.09.2011 do 31.08.2012r. Było to na czas urlopu na poratowanie zdrowia nauczycielki, ale w umowie nie ma o tym żadnej wzmianki, że to zastępstwo. Dalej 21.05.2012 otrzymałam wypowiedzenie warunków umowy o pracę z powodu "zmiany organizacji pracy szkoły w roku szk. 2012/2013 skutkująca obniżeniem godzin pracy biblioteki szkolnej (?) oraz religii uniemożliwiająca dalsze zatrudnienie na obecnych warunkach" i moje nowe warunki umowy o pracę to 6/26 etatu zajęć dydaktyczno- opiekuńczo-wychowawczych w 2012/2013 r. i tygodniowy wymiar religii 2/18. Proszę bardzo o opinię, czy dyrektor miał podstawę/obowiązek przekształcić umowę w mianowanie?