Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
rewelka pisze: bede miec dziecko z orzeczeniem ZA, czy nalezy mi sie jakis dodatek pieniezny z tego powodu?
zmzm99 pisze:wychowawca może otrzymywać dodatek miesięczny związany z każdym uczniem z orzeczeniem w wysokości 500 zł miesięcznie na każdego ucznia
zmzm99 pisze:Uważałem, że tak będzie uczciwie.
linczerka pisze:zmzm99 pisze:wychowawca może otrzymywać dodatek miesięczny związany z każdym uczniem z orzeczeniem w wysokości 500 zł miesięcznie na każdego ucznia
Bzdurazmzm99 pisze:Uważałem, że tak będzie uczciwie.
Tym reguluje §8 rozporządzenia, nie zaś przewodniczący rady rodziców
zmzm99 pisze:Z moich obliczeń wychodziło, że po uwzględnieniu wynagrodzeń specjalistów, wychowawca może otrzymywać dodatek miesięczny związany z każdym uczniem z orzeczeniem w wysokości 500 zł miesięcznie na każdego ucznia.
zmzm99 pisze:W opisywanej szkole nadwyżka środków na wynagrodzenia, jako pozostała po uwzględnieniu wszystkich ustalonych wynagrodzeń była rozdzielana wśród nauczycieli w formie nagród dyrektora, płatnych także w rytmie miesięcznym.
zmzm99 pisze: śmiem zwracać uwagę na kulturę wypowiedzi
zmzm99 pisze:Nie kwitowali nigdy wypowiedzi ucznia słowem bzdura, bo powszechnie uważano, że jest to niestosowne, a tak postępujący nauczyciel wystawia sobie brzydkie świadectwo.
Jeśli to prawda, to ewenement w skali kraju.zmzm99 pisze:W opisywanej szkole nadwyżka środków na wynagrodzenia, jako pozostała po uwzględnieniu wszystkich ustalonych wynagrodzeń była rozdzielana wśród nauczycieli w formie nagród dyrektora, płatnych także w rytmie miesięcznym.
iluka pisze:Jeśli to prawda, to ewenement w skali kraju.zmzm99 pisze:W opisywanej szkole nadwyżka środków na wynagrodzenia, jako pozostała po uwzględnieniu wszystkich ustalonych wynagrodzeń była rozdzielana wśród nauczycieli w formie nagród dyrektora, płatnych także w rytmie miesięcznym.