Przygotowanie pedagogiczne

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

Mikifyful
Kto: student
Przedmiot: Język angielski

Przygotowanie pedagogiczne

Postautor: Mikifyful » 2015-04-14, 20:22

Witam wszystkich
Jestem studentką pierwszego roku studiów magisterskich na kierunku filologia angielska o specjalności translatorskiej. W przyszłości chciałabym mieć możliwość zarówno tłumaczyć jak i pracować w szkole, jednak nie posiadam potrzebnego przygotowania pedagogicznego wymaganego do podjęcia wymarzonego przeze mnie zawodu. Wiem, że muszę zrobić dodatkowe studia podyplomowe, lecz męczy mnie pewien aspekt. Czy muszę ukończyć studia podyplomowe nadające kwalifikacje do nauczania języka obcego, czy takie ogólne z przygotowania pedagogicznego wystarczą? Na moim uniwersytecie są organizowane takie studia, jednak nie jest tam uwzględniona metodyka żadnego przedmiotu. Takie studia są drogie i boję się, że po ich ukończeniu dalej by czegoś brakowało w moich kwalifikacjach i musiałabym iść na kolejne kursy uczące mnie jak uczyć tego co studiowałam przez tyle lat... Próbowałam się dowiadywać w mojej szkole, jednak nie udzielono mi żadnej odpowiedzi. Mam nadzieję, że ktoś z Was będzie w stanie mi pomóc. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Pozdrawiam :)

Wróć do „Prawo oświatowe”