Studia podyplomowe?

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

alicemansfield
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Język hiszpański

Studia podyplomowe?

Postautor: alicemansfield » 2024-05-16, 20:38

Dzień dobry,
planuję zapisać się na studia podyplomowe w tej szkole: https://studia-pedagogiczne.pl/kursy/62 ... yka-obcego

Czy ktoś tutaj je kończył? Albo zna się na tyle w temacie, żeby móc określić czy to nie jest jakiś scam? Wolałabym studiować w takim trybie e-platformy, ponieważ od października będę jeszcze studiować inny kierunek zaocznie i nie chciałabym, żeby zjazdy się na siebie nakładały. W wypadku tej szkoły obawiam się tylko czy taki kurs wystarczy?

nataliamakowiecka
Przedmiot: Matematyka, Fizyka

Re: Studia podyplomowe?

Postautor: nataliamakowiecka » 2024-05-17, 14:27

Zgłaszam się! Kończyłam u nich PP jakiś czas temu. Też jestem z tych przezornych, więc kontaktowałam się w tej sprawie z kuratorium i mogę Cię zapewnić, że wszystko tam działa zgodnie z wymogami. :wink: Moim zdaniem studia na fajnym poziomie merytorycznym i jak faktycznie poświęcisz czas na naukę, to jesteś w stanie naprawdę wartościową wiedzę wyciągnąć.

emzuza
Kto: student
Przedmiot: Historia, WOS

Postautor: emzuza » 2024-05-20, 09:37

Mnie dyrekcja do nich na studia wysłała. Warto postawić właśnie na podyplomowe, a nie kurs, bo to właśnie studia dają pewniejsze kwalifikacje:)

Aga963
Przedmiot: Wychowanie fizyczne

Postautor: Aga963 » 2024-05-21, 11:37

Też jestem po pp. Pod kątem jakości materiały bardzo fajne, kontakt z samą uczelnią też sprawny. Jeżeli szuka Pani opcji, która oprócz kwalifikacji zapewni rzetelne przygotowanie do pracy i pozwoli na realizację dwóch kierunków naraz, to tu się Pani nie zawiedzie.

Monia26

Postautor: Monia26 » 2024-05-28, 11:43

Dzień dobry. Mam pytanie jak to jest z tymi studiami podyplomowymi.? Po tych nowych wymaganiach z kwalifikacjami dla nauczycieli. W tym roku skończyłam studia podyplomowe z plastyki i techniki. Czy od września mogę nauczać te przedmioty? W nowej placówce niż tej w której dotychczas pracuje? Nie rozumiem tych nowych wytycznych . Może ktoś wytłumaczy po chłopsku?

Ola3006
Przedmiot: Inne

Postautor: Ola3006 » 2024-08-31, 14:17

Dzień dobry.
Również rozważam zrobienie podyplomowki na w tej szkole wyższej jednakże również mam pewności co do wytycznych w zakresie kształcenia nauczycieli. Ukończyłam studia jednolite z zakresu architektury i urbanistyki. Rozumiem że robiąc podyplomowe przygotowanie pedagogiczne mogłabym uczyć w technikum budowlanym teoretycznych przedmiotów zawodowych. Co jednak w przypadku gdybym chciała uczyć przedmiotu nie związanego z moim pierwszym kierunkiem studiów? Np. chciałabym podjąć pracę w przedszkolu lub 1-3 jako nauczyciel wspomagający, lub nauczyciel, plastyki, matematyki 4-8? Czy powinnam wtedy zrobić jednocześnie przygotowanie pedagogiczne + edukacje włączająca lub odpowiedni przedmiot nauczania i odbyć jednocześnie praktyki dla tych kierunków? Czy jeszcze jakoś inaczej?
Dziękuję Ola

Ola3006
Przedmiot: Inne

Postautor: Ola3006 » 2024-09-01, 16:48

.

Wróć do „Prawo oświatowe”