ile godzin w etacie - wychowawca świetlicy szk. specjalna

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

aga787878
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Inne

ile godzin w etacie - wychowawca świetlicy szk. specjalna

Postautor: aga787878 » 2008-04-07, 22:26

czy z tej tabelki wynika, bo ja nie widzę... będę wdzięczna za pomoc, potrzebuję info dla siostry, bo ma ponoć 26, ale według tej tabelki niekoniecznie?

Tygodniowy obowiązkowy wymiar godzin zajęć dydaktycznych, wychowawczych i opiekuńczych, prowadzonych bezpośrednio z uczniami lub wychowankami albo na ich rzecz, nauczycieli zatrudnionych w pełnym wymiarze zajęć ustala się, z zastrzeżeniem ust. 2a i 4a, według następujących norm:

Stanowisko - typ (rodzaj) szkoły oraz tygodniowa liczba godzin obowiązkowego wymiaru zajęć dydaktycznych, wychowawczych, opiekuńczych

1) Nauczyciele przedszkoli, z wyjątkiem nauczycieli pracujących z grupami dzieci 6-letnich - 25
2) Nauczyciele przedszkoli i innych placówek przedszkolnych pracujących z grupami dzieci 6-letnich - 22
3) Nauczyciele: przedszkoli specjalnych, szkół podstawowych, gimnazjów, szkół specjalnych, liceów ogólnokształcących, liceów profilowanych i liceów uzupełniających, przedmiotów teoretycznych w szkołach prowadzących kształcenie zawodowe, w tym w szkołach specjalnych i szkolenia rzemieślniczego w schroniskach dla nieletnich oraz zakładach poprawczych, przedmiotów artystycznych i ogólnokształcących w szkołach artystycznych i innych placówkach kształcenia artystycznego - 18
4) Nauczyciele kolegium nauczycielskiego, z wyjątkiem nauczycieli kolegium języków obcych, kulturalno-oświatowego i bibliotekarskiego - 15
5) Nauczyciele praktycznej nauki zawodu we wszystkich typach szkół - 22
6) Wychowawcy świetlic szkolnych i półinternatów (z wyjątkiem wychowawców świetlic szkół specjalnych), świetlic i klubów środowiskowych, w tym: profilaktyczno wychowawczych i terapeutycznych, wychowawcy młodzieżowych ośrodków socjoterapii - 26
7) Wychowawcy internatów, burs, ogrodów jordanowskich, świetlic dworcowych, stałych szkolnych schronisk młodzieżowych - 30
8) Wychowawcy ośrodków szkolno-wychowawczych - 28
9)Wychowawcy:
a) w placówkach socjalizacyjnych, zakładach opiekuńczo-leczniczych dla dzieci - 26
b) w domach wczasów dziecięcych - 26
w tym na zajęcia dydaktyczne - 10
c) w specjalnych ośrodkach szkolno-wychowawczych, zakładach poprawczych, schroniskach dla nieletnich, świetlicach szkół specjalnych, placówkach interwencyjnych, rodzinnych ośrodkach diagnostyczno-konsultacyjnych, młodzieżowych ośrodkach wychowawczych, zespołach pozalekcyjnych zajęć wychowawczych zorganizowanych w zakładach opieki zdrowotnej, wychowawcy realizujący zajęcia w domach pomocy społecznej - 24
10) Nauczyciele pałaców młodzieży, młodzieżowych domów kultury, ognisk pracy pozaszkolnej, pozaszkolnych placówek specjalistycznych, międzyszkolnych ośrodków sportowych prowadzących bezpośrednią pracę z dziećmi i młodzieżą systemem pracownianym - 18
11) Nauczyciele-bibliotekarze bibliotek szkolnych - 30
12)Nauczyciele poradni psychologiczno-pedagogicznej - 20
Ostatnio zmieniony 2008-04-09, 18:18 przez aga787878, łącznie zmieniany 1 raz.

Jethro Tull

Re: ile godzin w etacie - wychowawca świetlicy szk. specjaln

Postautor: Jethro Tull » 2008-04-07, 22:59

w tym przypadku to OP określa pensum wychowawców świetlic szkół specjalnych

Awatar użytkownika
renati23
Administrator
Przedmiot: Inne

Re: ile godzin w etacie - wychowawca świetlicy szk. specjalna

Postautor: renati23 » 2008-04-09, 18:21

aga787878 pisze:czy z tej tabelki wynika, bo ja nie widzę...

aga787878 ja też nic w tej Twojej tabeli nie widzę :? poprawiłam ją - teraz wydaje mi się bardziej czytelna :wink:
może się jeszcze komuś przyda :mrgreen:

Wróć do „Prawo oświatowe”