Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
jankowal5 pisze:Ponawiam pytanie: Czy to, że mam umowę jako nauczyciel religii nie uprawnia mnie do otrzymania godzin z innego przedmiotu do którego mam kwalifikacje?
jankowal5 pisze: Czyli katecheta mianowany nie może być zatrudniony na podstawie mianowania? Kiedyś poinformowano mnie, że umowy na zas nieokreślony nauczycieli mianowanych z mocy prawa stają się umowami na podstawie mianowania.
jankowal5 pisze: Co roku nowy aneks do umowy. Zawsze dopiero we wrześniu. O wszelkich zmianach dowiadujemy się dopiero na sierpniowej radzie, kiedy podawany jest przydział godzin.
jankowal5 pisze:PS. Od ilu mniej więcej laty są umowy na podstawie mianowania?
omega pisze:Proszę o podpowiedź.Jestem nauczycielem dyplomowanym, zatrudniony przez mianowanie.Dyrektor nie dał mi całego etatu tylko 17/18 choć mógł dać mi godz. wych i wychowastwo. W jednej klasie wychowawsto dostała nauycielka, która ma 26 godz. a drugie nauczycielka zatrudniona na niepełny etat.Mnie proponuje się zajęcia do ktorych nie mam kwalifikacji. Czy to zgodne z prawem?Co dalej mam robić?Błagam pomóżcie bo 31 maja już niebawem.
omega pisze:O jakie fakty Ci chodzi?