kurs 40 godzinny dla sprzedawców jak to jest z wynagrodzenie

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

madziulek_23

kurs 40 godzinny dla sprzedawców jak to jest z wynagrodzenie

Postautor: madziulek_23 » 2008-10-21, 17:51

Witam
Jestem nauczycielem przedmiotów ekonomicznych poprowadziłam od połowy września do połowy pażdziernika kurs dla sprzedawców w wymiarze 40 godzin i teraz zaczynam już prowadzi drugi taki sam ale nie bardzo mogę połapac się z wynagrodzeniem pod koniec września wpłyneły mi nadgodziny i dodatki w kwocie 380zł (mam planowo 3 nadgodziny czyli 21/18) a więc niemożliwe że te 380 zł jest już kursem. Może ktoś orjentuje się ile za taki kurs płacą za godzinę i kiedy mi to wypłacą.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
renati23
Administrator
Przedmiot: Inne

Re: kurs 40 godzinny dla sprzedawców jak to jest z wynagrodzenie

Postautor: renati23 » 2008-10-22, 16:41

madziulek_23, najlepiej idź do księgowej i poproś o wyjaśnienie wszystkich twoich wątpliwości

Ja prowadziłam taki kurs w maju i czerwcu - na koniec moja księgowa poprosiła o wypisanie ilości przepracowanych godzin w poszczególnych tygodniach i następnie naliczyła za nie wynagrodzenie :mrgreen: to samo w czerwcu :wink:
było to traktowane jako nadgodziny :lol:
co miesiąc nasza księgowa rozdaje nam "karteczki" na których jasno jest wyszczególnione jaki mamy dochód w danym miesiącu (wynagrodzenie brutto) następnie są wypisane wszystkie potrącenia ( składka emerytalna, rentowa, chorobowa, zdrowotna, dodatkowe ubezpieczenie pracownicze, podatek) potem podane są razem potrącenia.
Pogrubioną czcionką jest podana kwota wynagrodzenia która wpłynęła na konto (wynagrodzenie netto)
Na dole są podane kwotowo składki odprowadzane przez zakład pracy :wink:
Taką rozpiską dostajemy do wynagrodzenia zasadniczego, nagród, oraz nadgodzin) :D :D :D :D

madziulek_23

Re: kurs 40 godzinny dla sprzedawców jak to jest z wynagrodzenie

Postautor: madziulek_23 » 2008-10-23, 12:26

Widzisz więc u Ciebie w pracy jest bardzo dobrze ja pracuję drugi rok i ani razu nie dostałam żadnej informacji np. o wysokości składek na ubezpieczenie, jedynym dokumentem jaki otrzymałam to była umowa i rozpisane na niej dodatki i nic więcej nawet nie wiem ile płacą mi za nadgodziny a wyrobiłam ich teraz bardzo dużo. Może wiesz ile płacą kontraktowemu za nadgodziny?
Pozdrawiam Magda

Wróć do „Prawo oświatowe”