Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
welbor pisze:Ale semantykę i kognitywizm, psycho- oraz socjolingwistykę już Pani z powodzeniem użyje w tych klasach (wątpię, czy po wykładach studenckich również).
Jolly Roger pisze:Jeśli szkoła chce docenić nauczyciela z tytułem doktora, to ma możliwość zrobić to poprzez dodatek motywacyjny
Jolly Roger pisze:tak samo kierowca autobusu nie dostaje dodatkowych pieniędzy za to, ze ma uprawnienia do przewozu materiałów wybuchowych
Jolly Roger pisze:Jeśli chce zarabiać lepiej to wybiera miejsce gdzie realizuje się w miejscu dostosowanym do wykształcenia i posiadanych umiejętności
Jolly Roger pisze:Nie widzę natomiast potrzeby osobnego zaszeregowania płacowego.
olla pisze:Doktorat naprawdę nie świadczy o tym, że ktoś jest dobrym pedagogiem, dobrze przekazuje uczniom wiedzę i ma dobre wyniki w nauczaniu
bietka pisze:A ja uważam, że wszyscy w szkole robia tę samą prace, nauczaja, sa odpowiedzialni za wyniki testów po kazdym etapie itd. Robimy to samo, jestesmy jednakowo odpowiedzialni, piastujemy jednakowe stanowiska i zasadnicza pensja powinna byćdla wszystkich taka sama. Tak samo ja z tytułem magistra czy licencjata odpowiadam za dzieci jak z tytułem doktora. Przyznaje racje, niech rywalizuja sobie na uczelniach, a nie w szkołach. Tutaj trzeba zadbac o dziecko i jego rozwój.
bietka pisze:Kiedy ja studiowałam nie było studiów trzystopniowych. To funkcjonuje od kilku lat. Jeżeli taki tryb studiowania byłby obecny za moich czasów na pewno bym je skonczyła, ale tak nie było.
bietka pisze:doktorat to dawny magister.
olla pisze:Ja jednak nie używałabym sformułowania studia trzystopnoiwe - mamy studia jednolite magisterskie i dwustopniowe - czyli lic. + mgr
olla pisze:tytuł nie stanowi dowodu na to, że lekcja magistra jest gorsza od lekcji doktora
welbor pisze:To samo powinno dotyczyć relacji magister-doktor.
Czart pisze:kombinuję z czego bym mogła zrezygnować żeby stać mnie było z pensji kontraktowego opłacić studia
Czart pisze:gdzie samorealizacja? gdzie pęd do rozwoju, do pogłębienia wiedzy?gdzie chęć szczera?
Z tych samych powodów uchylono przepis dający prawo do dodatku za posiadanie stopnia naukowego doktora i doktora habilitowanego.