Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
savagelady pisze:Nie wiem czy powiedzieć dyrekcji o ciąży przed awansem czy po? Boję się, że nie uda mi się ukryć tego faktu do czerwca, a z drugiej strony chciałabym być fair... Znajomi podpowiadają mi, aby nic nie mówila. A ja bym się przyznała, gdybym tylko miala pewność, że dyrekcja nie będzie się mscic i pozwoli mi ukończyć awans, tak jak na to zasługuję.
savagelady, Twoja umowa, jeśli tylko nie była umową na zastępstwo, ulega przedłużeniu do dnia porodu.savagelady pisze:umowę mam na czas określony do końca sierpnia tego roku. Nie łudzę się, że dostanę umowę.
Nie ma takiej opcji. Wynagrodzenie n-la nie jest ustalane przez dyrektora, lecz przez przepisy prawne. Dyrektor może co najwyżej obniżyć lub nie przyznać nauczycielowi dodatku motywacyjnego.savagelady pisze:Slyszalam tez, że kiedys obnizyla pewnej pracownicy pensje, kiedy dowiedziala sie, ze zamierza pracowac tylko do konca roku
Też nie ma takiej opcji. Sprawdziłaś to sobie dokładnie?savagelady pisze:tygodniowo mam 5 h nadgodzin, za ktore i tak nie placi.