Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
edzia pisze:Art. 67b. Nauczyciel może zrezygnować z udzielonego mu urlopu wychowawczego:
1) w każdym czasie - za zgodą organu udzielającego urlopu,
2) z początkiem roku szkolnego - po uprzednim zawiadomieniu organu udzielającego urlopu, co najmniej na 3 miesiące przed zamierzonym terminem podjęcia pracy.
Nie. Jeśli miałaś zaplanowany urlop do końca sierpnia, a chciałabyś jednak wcześniej wrócić do pracy, to możesz tylko za zgodą dyrektora.nuuta pisze:jeśli mam urlop wychowawczy zaplanowany do końca sierpnia, to czy przed wcześniejszym powrotem, który planuję na maj muszę mieć "zapasu" 3 miesiące od wręczenia podania dyrekcji?
A od kiedy dokładnie masz ten urlop wychowawczy? Bo może rzeczywiście powinien się skończyć z końcem zajęć w czerwcu?nuuta pisze:Chciałam mieć urlop do końca roku szkolnego -do czerwca, ale nie zgodzili się bo niby tak nie można.
Co to znaczy "zastępstwo ma umowę"? Nie rozumiem tego zdania. Czy to znaczy, że masz umowę na zastępstwo do końca czerwca? Jeśli tak, to nie możesz korzystać z urlopu wychowawczego w lipcu i sierpniu.nuuta pisze:Zastępstwo też ma umowę do końca czerwca a nie do sierpnia.
Wychowawczy rozpoczęłam od razu po macierzyńskim (plus po tych wszystkich urlopach uzupełniających za wakacje) czyli w połowie grudnia 2010.edzia pisze:nuuta napisał/a:
Chciałam mieć urlop do końca roku szkolnego -do czerwca, ale nie zgodzili się bo niby tak nie można.
A od kiedy dokładnie masz ten urlop wychowawczy? Bo może rzeczywiście powinien się skończyć z końcem zajęć w czerwcu?
nie nie, przepraszam, taki skrót myślowyedzia pisze:nuuta napisał/a:
Zastępstwo też ma umowę do końca czerwca a nie do sierpnia.
Co to znaczy "zastępstwo ma umowę"? Nie rozumiem tego zdania. Czy to znaczy, że masz umowę na zastępstwo do końca czerwca? Jeśli tak, to nie możesz korzystać z urlopu wychowawczego w lipcu i sierpniu.
To niestety, nie nabyłaś prawa do urlopu wypoczynkowego za rok 2011. Zatem twój urlop wychowawczy, jak twierdzi szkoła, musi się kończyć 31 sierpnia. Jeśli chcesz wcześniej wrócić do pracy, to tylko za zgodą dyrektora, jak pisałam. Za zgodą dyrektora wrócić można w każdej chwili, nie ma okresu "wypowiedzenia".nuuta pisze:w połowie grudnia 2010.
Prawidłowo.nuuta pisze:Dostała zastępstwo na cały rok, od września 2010 do czerwca 2011.