Ile Godzin Może Mieć Nauczyciel Maksymalnie ???

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

PAN DYREKTOR
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Język rosyjski

Ile Godzin Może Mieć Nauczyciel Maksymalnie ???

Postautor: PAN DYREKTOR » 2011-10-11, 20:43

WITAM
W tym roku skonczyla mi sie umowa i dyrektor nei przedluzyle ze mną umowy. Wiem ze po moim odejsciu obie nauczcielki z tgo przedmiotu maja po 34 godziny - należą do rodziny dyrektora bo to taka szkolka w ktorej szerzy się ostry nepotyzm. Moim zdaniem to nie zgodne z prawem o ile wiem nauczcyciel nei mzoe miec miec wiecej niz 32 godziny w tygodniu. ale nie wiem czy wchodza w to godziny wychowacze itp. Jak to wyglada moi drodzy i gdzie sie z tym zglosic? :roll:

Awatar użytkownika
malgala
Przedmiot: Matematyka

Re: Ile Godzin Może Mieć Nauczyciel Maksymalnie ???

Postautor: malgala » 2011-10-11, 22:07

rastuff pisze:o ile wiem nauczcyciel nei mzoe miec miec wiecej niz 32 godziny w tygodniu. ale nie wiem czy wchodza w to godziny wychowacze itp.

rastuff, gdybyś używał polskich znaków, post byłby bardziej czytelny.
Nie wiem skąd uzyskałeś informację o 32 godzinach.
Pensum nauczyciela i maksymalna ilość godzin ponadwymiarowych są określone w Karcie Nauczyciela.
Ilość godzin zależy właśnie od pensum. Godzin ponadwymiarowych nie może być więcej niż połowa obowiązkowego wymiaru godzin. I tak, przy pensum 18 godzin nie może być ich więcej niż 9, czyli łącznie 27.
Godziny wychowawcze również się do tego wlicza.
Nauczyciel oddziału przedszkolnego (pensum 22 godziny) może mieć maksymalnie 33 godziny, a nauczyciel świetlicy 39.

PAN DYREKTOR

Postautor: PAN DYREKTOR » 2011-10-12, 09:40

malgala pisze:
rastuff pisze:o ile wiem nauczcyciel nei mzoe miec miec wiecej niz 32 godziny w tygodniu. ale nie wiem czy wchodza w to godziny wychowacze itp.

rastuff, gdybyś używał polskich znaków, post byłby bardziej czytelny.
Nie wiem skąd uzyskałeś informację o 32 godzinach.
Pensum nauczyciela i maksymalna ilość godzin ponadwymiarowych są określone w Karcie Nauczyciela.
Ilość godzin zależy właśnie od pensum. Godzin ponadwymiarowych nie może być więcej niż połowa obowiązkowego wymiaru godzin. I tak, przy pensum 18 godzin nie może być ich więcej niż 9, czyli łącznie 27.
Godziny wychowawcze również się do tego wlicza.
Nauczyciel oddziału przedszkolnego (pensum 22 godziny) może mieć maksymalnie 33 godziny, a nauczyciel świetlicy 39.

Czy moge wiedziec od Administratora gdzie sie usuwa swoje posty - czy jest taka mozliwosc i gdzie?

PAN DYREKTOR

Postautor: PAN DYREKTOR » 2011-10-17, 10:42

miwues, miwues, miwues, WITAM, Chciałbym usunąć mój post: http://www.45minut.pl/forum/topics28/il ... .htm#97405
z tego co widzę mam taką możliwość.
pzdr.

Wróć do „Prawo oświatowe”