Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
TMPdiquan pisze:Podsumowując:
1. Czy muszę przepracować 3 lata w szkole z której dodatek otrzymałem, czy mogę w innej? Na forum znalazłem informacje, ze w szkolnictwie. W internecie informacje, że w danej szkole(wypowiedź prawnika). Czy jakis przepsi to reguluje?
2. Ile dni wcześniej muszę złożyć wypowiedzenie z pracy? Dwa tygodnie, czy 3 miesiące wcześniej (jestem na kontrakcie)
magdzia2 pisze: Czy jest to zgodne z przepisami. Dodam ze jest to placówka nie publiczna (podobno -poniewaz sa rózne teorie na ten temat) prowadzona przez siostry zakonne.
Bardzo prosze o odpowiedz lub chociasz wskazanie miejsca ..........
popek303 pisze:witam wszystkich jestem nauczycielem kontraktowym i mam problem z umową na czas określony w jednej szkole jednak bez klauzuli, aneksu o wcześniejszym rozwiązaniu umowy a chciałbym z niej odejść jednak nie wiem co zrobić a wiem że byłby to dość duży problem z dyrektorem tej placówki co robić.....!!!!
gosik76 pisze:na czas nieokreślony to podobno jak od 1 września gubię się w tych przepisach, robią mnie jak chcą, gdzie sie odwołać?
gosik76 pisze:między innymi dlatego, że najpierw rok pracowałam na zastępstwo w jednej placówce, potem rok w drugiej, następnie pięć lat zajmowałam się trudną młodzieżą w organizacji pozarządowej, nieżle płacili ale nie było możliwości awansu, następnie niepubliczne przedszkole, tam zrobiłam kontrakt, teraz przeszłam do publicznego i od września 2008 przystąpę do składania podania na mianowanego no i trzy lata przede mną. tak to w skrócie wygląda. mam dość