Jeśli nie będzie przedłużenia umowy, to dostanie ekwiwalent za niewykorzystany urlop.Yoka pisze:Uważam, że branie L4 na feriach mija się z celem.
Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
Jeśli nie będzie przedłużenia umowy, to dostanie ekwiwalent za niewykorzystany urlop.Yoka pisze:Uważam, że branie L4 na feriach mija się z celem.
Mimo, że będziesz na macierzyńskim, dyrektor może przedłużyć z Tobą umowę.świetliczanka pisze:Nie sądzę by mi przedłużono umowę, skoro przecież nie będę zdolna do pracowania
Nawet, gdy Ci "zagwarantuje", to może się później rozmyślić. Nikt Ci nie da pisemnej gwarancji zatrudnienia za rok. Raczej "walcz" o nową umowę tuż po tej, która się skończy.świetliczanka pisze:ale gdzieś czytałam że może mogłaby mi zagwarantować możliwość powrotu za rok..
Liczą się wszystkie dni po kolei, bo masz 6 tygodni zaległego urlopu. Nie jestem pewna, ale chyba mogłaś ten zaległy urlop podzielić na części, z przerwą na święta właśnie.ulewa pisze:Bez ferii zimowych wyszło mi 42 dni. Czy liczą się wszystkie dni po kolei, czy tylko robocze.
Tylko tyle na ten temat mówią przepisy. Termin urlopu powinno ustalać się biorąc pod uwagę wniosek nauczyciela oraz organizację roku szk. Ważne, by nauczyciel mógł wykorzystać przysługujący mu bieżący urlop wypoczynkowy. A więc na okres ferii zimowych urlop uzupełniający powinien być przerwany.Art. 66. 1. W razie niewykorzystania urlopu wypoczynkowego w całości lub części w okresie ferii szkolnych z powodu niezdolności do pracy wywołanej chorobą lub odosobnieniem w związku z chorobą zakaźną, urlopu macierzyńskiego, odbywania ćwiczeń wojskowych albo krótkotrwałego przeszkolenia wojskowego - nauczycielowi przysługuje urlop w ciągu roku szkolnego, w wymiarze uzupełniającym do 8 tygodni.