Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
cornigreg pisze:Mam pytanie: czy 3 semestralne studia podyplomowe to nie za mało, żeby uzyskać kwalifikacje do 2 przedmiotów np. wos i podstawy przedsiębiorczości? W rozporządzeniu z 2009 roku jest napisane, że kwalifikacje dają studia z zakresu treści przewidzianych podstawą programową danego przedmiotu w wymiarze conajmniej 400 godzin. 3 semestralne podyplomowe trwają zazwyczaj nieco ponad 400 godzin. Czy to nie za mało, żeby do dwóch przedmiotów uzyskać kwalifikacje? Widzę, że nawet poważne szkoły oferują właśnie takie podyplomówki, tylko że na mój rozum to niezgodne z rozporządzeniem?!
kuziola5 pisze:To ja czegoś nie rozumiem.Po rocznej podyplomówce miałabym kwalifikacje do nauczania języka polskiego w szkole średniej,a po kilkuletnim licencjacie nie posiadam.Przecież to czysty absurd.Po co było 3 lata robić licencjat,lepiej było zrobić roczną podyplomówkę.
mateoo pisze:Przy wypłacie liczy się najwyższy tytuł, jaki posiadasz, niezależnie od tego czy dotyczy nauczanego przez Ciebie przedmiotu czy nie.
cranky1 pisze:Bzdura. Wysokość wypłaty zależy od kwalifikacji do danego przedmiotu. Ja mam magistra z WF. Uczę także Edukacji dla bezpieczeństwa i z tego przedmiotu mam wypłatę jako stażysta bo nie mam skończonej podyplomówki.
linczerka pisze:Gdy idę na zastępstwo niezgodnie ze swoimi kwalifikacjami, to też mam płatne jako stażysta.
cranky1 pisze:Wysokość wypłaty zależy od kwalifikacji do danego przedmiotu.
cranky1 pisze: Ja mam magistra z WF. Uczę także Edukacji dla bezpieczeństwa i z tego przedmiotu mam wypłatę jako stażysta bo nie mam skończonej podyplomówki.
cranky1 pisze:Wiele razy już się spotkałem z wprowadzaniem w błąd na tym forum.
linczerka pisze:Gdy idę na zastępstwo niezgodnie ze swoimi kwalifikacjami, to też mam płatne jako stażysta.