Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
fruzia pisze:zz-ty
W takim razie związek zawodowy powinien się tym zająć. A czy w ogóle jest u Was jakiś związek?fruzia pisze:Trudno powiedziec gdzie są związki, u mnie w szkole wszystko dzieje się za plecami nauczycieli. Nawet symbolicznych paczek na święta dla dzieci u nas nie ma
Art. 27. [Zakładowy fundusz świadczeń socjalnych] 1. Ustalanie zasad wykorzystania zakładowego funduszu świadczeń socjalnych, w tym podział środków z tego funduszu na poszczególne cele i rodzaje działalności, ustala pracodawca w regulaminie uzgodnionym z zakładową organizacją związkową.
2. Przyznawanie pracownikom świadczeń z funduszu, o którym mowa w ust. 1, dokonywane jest w uzgodnieniu z zakładową organizacją związkową.
fruzia pisze:Jest u nas Solidarnośc i ZNP. A rozdzielanie funduszu odbywa się zwykle w gabinecie dyrekcji w towarzystwie zaufanych osób z komisji socjalnej. A przy okazji - jeśli nie ma szczegółowego zapisu to czy mogę napisac podanie o zapomogę z tytułu urodzenia dziecka?
fruzia pisze:Słyszałam swojego czasu że Solidarnośc daje na przysłowiowe pieluchyA czy ZNP również?
Jethro Tull tak uzasadniłabym podanie. Głowym założeniem funduszu jest pomoc osobom potrzebujący, a ja będę we wiadomej potrzebiePytam tylko bo nie chcę się wygupic w razie czego.
deutschlehrer pisze:witam, pracuję jako stażysta na stanowisku nauczyciela od 2-go semestru i mam umowę o pracę do 20.06, więc do końca roku szkolengo. otrzymałam informację, iż nie należą mi się "wczasy pod gruszą", ponieważ "moja umowa o pracę kończy się wraz z końcem roku szkolnego"... szczerze mówiac jestem zaskoczona. czy jest to właściwa argumentacja? pracując wcześniej w innej szkole , również przez 4 m-ce do końca roku szkolnego, otrzymałam wspominane świadczenie.