Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
Betusia pisze:Gdzie mogę poczytać o dofinansowywaniu studiów podyplomowych, czy trzeba przepracować ponad rok w placówce by ubiegać sie o częściowy zwrot poniesionych kosztów? Kto wypłaca to dofinansowanie?
Z góry dziękuję za jakiś odnośnik, gdzie będę mogła znaleźć opdpowiedź na nurtujące mnie pytania
niebo77 pisze:Piszesz podanie do dyrektora z prośba o dofinansowanie..... (czego)..., a potem czekasz na odpowiedź. Jeżeli jest kasa to dostaniesz od razu, jeżeli nie... to od nowego roku kalendarzowego. U mnie tak to wygląda. Acha, nie spodziewaj się dostania całej kwoty
Mag pisze:Proszę jeszcze raz o wyjaśnienie kwestii, czy po zmianie pracy z jednej szkoły na drugą, w momencie, kiedy dostało się dofinansowanie do tychże studiów, w pierwszej szkole, trzeba te pieniądze zwrócić. Zakładając, że żadna lojalka nie została podpisana.
krzysiek99a pisze:Witam
Czy nauczyciel zatrudniony na pół etatu może starać się o dofinansowanie studiów. Czy jest to jakoś odgórnie ustalone, czy może każda szkoła sama decyduje
Jethro Tull pisze:krzysiek99a pisze:Witam
Czy nauczyciel zatrudniony na pół etatu może starać się o dofinansowanie studiów. Czy jest to jakoś odgórnie ustalone, czy może każda szkoła sama decyduje
może ale to zależy od dyrektora
Madzinka86 pisze:Witam ! jestem na stazu (zaczelam we wrzesniu 2008r.). Pracuje w dwoch szkolach - w jednej mam 16 godzin, w drugiej 10 godzin. Niestety w zadnej ze szkol nie dostalam dofinansowania (mimo wczesniejszych WIELKICH obietnic). Kadrowa i dyrektor powoluja sie dokladnie na to samo rozporzadzenie z 19 grudnia 2000r. I chyba nic nie da sie zrobic, nie da sie tego w zaden sposob ominac
Pozdrawiam !